Kemény Dénes kihirdette vb-keretét, melyben 9 pekingi bajnok van

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2009.05.31. 12:14
Kemény Dénes szövetségi kapitány vasárnap kihirdette a július-augusztusi világbajnokságra készülő férfi vízilabda-válogatott keretét, amelyben a 13 pekingi olimpiai bajnok közül kilenc kapott helyet.
Kemény Dénes 18 fős kerettel készülhet a világbajnokságra
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Kemény Dénes 18 fős kerettel készülhet a világbajnokságra
Kemény Dénes 18 fős kerettel készülhet a világbajnokságra
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Kemény Dénes 18 fős kerettel készülhet a világbajnokságra

A nemzeti együttes honlapja, a www.vlv.hu által közzétett 18 fős listáról hiányzik a tavalyi ötkarikás aranyéremmel a tarsolyában a válogatottságot lemondó, háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Molnár Tamás, az idei évet kihagyó Kásás Tamás, illetve az Athénban és Pekingben győztes csapatban szerepelt Varga Tamás.

„Tizennyolcan kezdik meg a munkát, de természetesen sérülés, betegség esetén, vagy pusztán azért, hogy egy edzőmeccsen meglegyen a kellő létszám, bármikor behívhatok mást is. Az Universiadéra készülő főiskolai válogatott már egy hete edz, de a juniorkeretből is be tudok hívni játékost, ha szükséges. Eddig alkalmi meghívottak szerepeltek a listán, ez most a hivatalos vb-keret - mondta Kemény Dénes, aki külön kitért két további klasszis pólósra, a szegedi Varga Tamásra és a montenegrói Kotorban szereplő Steinmetz Ádámra.

„Tamás biztosított arról, hogy ha szükséges, számíthatok rá. Ha ez így lesz 2012-ben is, biztos vagyok benne, hogy örömmel jön majd, mindig óriási lelkesedéssel játszott a válogatottban. Addig viszont több lehetőséget adhatok a fiataloknak. Ádámmal beszéltem, és arra a következtetésre jutottunk, hogy nem válogatom be, mert egy sajnálatos áprilisi orvosi szakvélemény szerint minimális az esély arra, hogy 2012-ben élsportoló legyen."

Ami a válogatott programját illeti, az Unicum Kupát követő hét szerdáján Gyöngyösre megy a társaság, ahol barátságos meccset játszik az ausztrálokkal, akik az Unicum Kupa után is maradnak, mert Magyarországon készülnek a vb-re.

A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Gergely István (Domino-Honvéd), Nagy Viktor (TEVA-VasasPlaket), Szécsi Zoltán (ZF Eger)
Mezőnyjátékosok: Bundschuh Erik (ZF Eger), Gór-Nagy Miklós (Budva), Hegedüs Gábor (ZF Eger), Hosnyánszky Norbert (TEVA-VasasPlaket), Kis Gábor (TEVA-VasasPlaket), Kiss Gergely (Primorac Kotor), Madaras Norbert (Pro Recco), Mátyás Zoltán (FTC), Hárai Balázs (ZF Eger), Biros Péter (ZF Eger), Szivós Márton (Domino-Honvéd), Török Béla (Szeged), Varga Dénes (TEVA-VasasPlaket), Varga Dániel (TEVA-VasasPlaket), Varga II. Zsolt (ZF Eger)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik