Kemény Dénes szerint nem tudtuk bevinni a döntő ütést a szerbek ellen

Vágólapra másolva!
2009.07.29. 11:15
Bár minden esélye megvolt a magyar férfi pólóválogatottnak, hogy megtörje az „átkot”, ezúttal sem sikerült Kemény Dénes együttesének legyőznie a szerb csapatot. A római világbajnokság negyeddöntőjében háromgólos hátrányból állt fel válogatottunk, s két góllal is vezetett a harmadik negyedben, a lélektani előnyt azonban nem tudta továbbjutásra váltani. Kemény a vlv.hu-nak adott interjújában elmondta: nem voltunk elég jók ahhoz, hogy bevigyük a döntő ütést.
Ezúttal a meccs elejét és a végét rontottuk el
Fotó: Reuters
Ezúttal a meccs elejét és a végét rontottuk el
Ezúttal a meccs elejét és a végét rontottuk el
Fotó: Reuters
Ezúttal a meccs elejét és a végét rontottuk el

Udovicsics mutatja, hogy hány olimpiai aranyéremre cserélné el a szerb sikereket
Fotó: Reuters
Udovicsics mutatja, hogy hány olimpiai aranyéremre cserélné el a szerb sikereket
„Az egész meccsen sok elkerülhető hibát követtünk el, idő kell még ennek a csapatnak. Néhány játékos a kritikus pillanatokban túlzottan érzi a labda súlyát. Nem elég természetes egy-egy megmozdulása akár támadásban, akár védekezésben” – mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány a vlv.hu-nak.

A szakember szerint helyenként sokkal jobban játszottunk riválisunknál, a döntő pillanatokban azonban nem tudtuk végleg eldönteni a találkozó sorsát.

„Egygólos, de akár kétgólos vezetésnél volt lehetőségünk további találat szerzésére. Ehhez képest ezekkel a helyzetekkel nem tudtunk élni, de nem igazán tudom ezért a játékosokat felelőségre vonni. Még érniük kell. Az ellenfél a földön vergődött, ehhez elég jók voltunk, ahhoz viszont, hogy a döntő ütést bevigyük, már nem.”

„Az eredményjelző nem hazudik, ők lőttek egyel több gólt, magunkba kell nézni, hogy mit rontottunk el.” – tette hozzá a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A szerbek érthetően boldogok voltak. Túl azon, hogy a legjobb négy közé jutottak a világbajnokságon, immár sorozatban tizedik tétmeccsüket vívták ellenünk – veretlenül.

„Nagy győzelmet arattunk, megmutattuk a csapat erejét. Felálltunk akkor is, amikor lélektani hátrányba kerültünk, jól és profin játszottunk. Remek siker ez az országnak” – értékelt a Vecsernje Noviszti című lapnak a csapatkapitány Vanja Udovicsics.

„Pályafutásom legnehezebb mérkőzése volt, a magyarok mindent beleadtak. 7–7 után mindkét csapat óvatoskodott, a rendes játékidő végén hihetetlen balszerencsénk volt, amikor Gocsics a kapufát találta el. Szerencsére ez sem tört meg minket, küzdöttünk és továbbléptünk, remélem, meg sem állunk a döntőig” – csatlakozott csapattársához Filip Filipovics.

A szerb szövetségi kapitány, Dejan Udovicsics inkább olimpiai aranyérmeket szeretne.

„Minden magyar–szerb mérkőzés ilyen, mindig egy-egy villanás dönt. Játékosaimnak megtiltottam, hogy bármilyen statisztikát is vezessenek a magyarok elleni mérkőzésekről. Nem foglalkozunk azzal, hogy Kemény Déneséknek van-e szerbfóbiájuk. Azt azonban állíthatom, hogy bármikor elcserélném összes eredményünket a magyarok három olimpiai aranyérmére” – nyilatkozta Dejan Udovicsics, a szerb válogatott szövetségi kapitánya a lefújást követően.

A magyar-szerb párharcok az athéni olimpiai döntő óta

  • 2004: athéni olimpia, döntő: Magyarország–Szerbia 8–7
  • 2005: vb, döntő: Szerbia–Magyarország 8–7
  • Világliga-döntő, csoportmérkőzés: Szerbia–Magyarország 8–7
  • Világliga-döntő, finálé: Szerbia–Magyarország 16–6
  • 2006: világkupa, döntő: Szerbia–Magyarország 10–9 Eb, döntő: Szerbia–Magyarország 9–8
  • 2007: Világliga-döntő, finálé: Szerbia-Magyarország 9–6
  • 2008: Eb, elődöntő: Szerbia-Magyarország 8-7 - hosszabbítás után
  • 2009: Volvo Kupa: Magyarország–Szerbia 11–11 - jobb gólkülönbségével Szerbia lett a tornagyőztes
  • Unicum Kupa: Szerbia-Magyarország 8–6
  • vb, negyeddöntő: Szerbia-Magyarország 10–9 - hosszabbítás után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik