Gyeplabda, Pannónia-kupa: várakozáson felüli ezüstérem

Vágólapra másolva!
2006.09.12. 02:18
Címkék
A magyar férfi gyeplabdaválogatott a szakmai várakozásokat felülmúlva a második helyen végzett a Horvátország, Szlovákia és Szlovénia legjobb gyeplabdásait felvonultató 10. Pannónia-kupán. A magyar csapat első mérkőzésén a legerősebb játékerőt képviselő horvát házigazdákkal játszott.
A Pannónia-kupa végeredménye:
1. Horvátország 7 pont
2. Magyarország 6 pont
3. Szlovénia 4 pont
4. Szlovákia 0 pont
A Pannónia-kupa végeredménye:
1. Horvátország 7 pont
2. Magyarország 6 pont
3. Szlovénia 4 pont
4. Szlovákia 0 pont
Az első félidőben a magyar csapat teljesen egyenrangú ellenfél volt, komoly küzdelem alakult ki a két csapat között. Mindkét oldalon esett egy-egy akciógól, a magyarok gólját Kosárszky Norbert csapatkapitány szerezte. A második félidő első percében büntetető kornerből kapott gól hidegzuhanyként érte a kicsit álmosan kezdő magyarokat. A horvátok további két büntetőkornerből szerzett góllal végül eldöntötték a mérkőzést.

A csapat második ellenfele a szlovák válogatott volt. Csapatunk támadóbb szellemű felállással magabiztosan és fegyelmezetten kezdte a mérkőzést, Kosárszky Norbert révén a 10. percben előnyt szerzett. A szlovákok azonban két büntetőkornerből lőtt góllal átvették a vezetést. A második félidőben a magyar csapat rendkívül összeszedett és koncentrált játékkal, Hulitza Zoltán bravúros mesterhármasával megfordította a mérkőzést és végül magabiztosan 4-2-re győzött.

10. Férfi Pannónia-kupa, Zágráb, Horvátország

Szlovákia – Szlovénia 0:2 (0:1)
Góllövők:
Mesaric Dominik, Stanko Uros

Horvátország – Magyarország 5:1 (1:1)
Góllövők:
Bujan Antonio, Kranjcec Roland, Vucic Luka (2) Somin Josip és KOSÁRSZKY Norbert

Magyarország – Szlovákia 4:2 (1:2)
Góllövők:
HULITZA Zoltán (3), MUJAHID Tamás és Blazovsky Mihal (2)

Szlovénia – Horvátország 2:2 (1:2)
Góllövők:
Bujan Antonio, Hanzek Nikola, Stanko Uros, Mesaric Martin

Magyarország – Szlovénia 3:1 (1:1)
Góllövők:
LÖSCHNIG Viktor, HOROVITZ Tamás, MUJAHID Tamás és Mesaric Martin

Horvátország – Szlovákia 6:0 (5:0)
Góllövők:
Vucic Luka (3), Abramovic Hovrje, Tolusic Darjo, Hanzek Nikola
A torna utolsó napján a szlovénok vártak a magyarokra, akik előző nap nagy meglepetésre remek játékkal kis híján legyőzték a hazai pályán addig magabiztosan játszó horvát együttest. A szlovén és a magyar csapat hasonló játékerőt képvisel, emiatt az első félidő kiegyensúlyozott küzdelmet hozott, mindkét oldalon több gólveszélyes szituáció alakult ki.

A magyarok a 20. percben – a kapu elé belőtt labdához remek ütemben érkező Löschnig Viktor góljával – megszerezték vezetést. Már úgy tűnt, hogy magyar előnnyel zárul az első félidő amikor egy perccel a szünet előtt egy magyar védelmi hibát kihasználva a szlovén csapat szép góllal egyenlített.

A második játékrész a szlovénok nagy meglepetésére erős magyar mezőnyfölényt hozott. Gólhelyzet azonban itt is – ott is kialakult. Mindkét csapat kapusa bravúros védéseket mutatott be.

Azonban a magyar csapat koncentráltabb és ami a lényeg, eredményesebb is volt. Az újonc válogatott csatár – Horovitz Tamás – góljával megszerezték a vezetést, amelyet a magyar csapat legjobbja – Mujahid Tamás – góljával erősített meg. Ezzel biztossá vált a magyar csapat győzelme.

A horvát – szlovák meccs eredményétől függött, hogy a magyar csapat ez első két helyezés melyikét szerzi meg. Sajnos, érvényesült a papírforma és a hazai csapat ellentmondást nem tűrő, magabiztos játékkal 6:0-ra lesöpörte a szlovákokat, így megérdemelten hódította el idén is a Pannónia-kupát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik