Rögbi: nem haraptak a Bulldogok

Vágólapra másolva!
2006.10.18. 12:38
Címkék
A rögbi Extraliga negyedik fordulójában Százhalombattán csaptak össze az Esztergomi Vitézek a Battai Bulldogokkal. Mindkét oldalról érződött a három heti játéktól való ”elvonás” , főként a válogatottban is játszó fiúk játékán a még a múlt heti norvégok elleni meccs hozadékaként a fáradság és a kisebb sérülések.
A játék egy szép battai kezdéssel indult. A Bulldogok az első 5-10 percben uralták a mérkőzés irányítását lelkes, jó játékukkal. Az első félidő egy kiegyensúlyozott mérkőzést mutatott. Egyenrangú fele volt egymásnak a két csapat.

Egy 16 éves ”ifjonc vitéz”, Ladányi Gergő, egy élményszámba menő, szép, egyéni játékkal szerzett pontot csapatának- véleményezte Neuzer András a Vitézek kapitánya a junior játékát. Az egyéni akciók uralták az első félidőt mindkét oldalról. Így a vitézek oldaláról Suiogan Károly látványos kifutással szerzett 40-50 méter előnyt csapatának, de a Bulldogok is szép egyéni akciókat indított, példának okáért, hogy egy ”Kendis” előretörést említsek.

A második játékszakaszban erősebb nyomást produkáltak a Vitézek a Bulldogokra, akiknek bár fáradt a tolongásuk, és az egész játékuk, de az ellenfél is sok hibával szerepelt. Az utolsó 10 perc hajrájában Ippei Nakao közrejátszásával tették le a labdát az esztergomiak a Bulldogok célterületére.

Több szép ¾ akciót láthattunk mindkét csapat részéről. Míg korábban az Esztergom a tolongással dominált, addig ennél a mérkőzésnél inkább a ¾ - del tudott veszélyesebb támadásokat indítani.

Az esztegomiak közül ”vitéziesen” teljesített és stabil játékot nyújtott a 16 éves junior játékos: Ladányi Gergő, valamint Suiogan Károly és Novák Péter is. A Százhalombatta csapatában Pénzes Ferenc, jó támadásaival és védekezéseivel a csapat motorjaként tarolt a pályán-emelték ki csapatukból az edzők a játékosok teljesítményét.

EXTRALIGA, 4. FORDULÓ:

  • Battai Bulldogok-Esztergomi Vitézek 0-12
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik