Anglia: több brit klubnak kellene Roy Keane, de a Celtic a favorit

Vágólapra másolva!
2005.11.20. 13:25
Címkék
Számos brit klub érdeklődik Roy Keane, a Manchester United labdarúgócsapatától a héten távozott ír középpályás iránt. A BBC internetes oldala szerint a kérők közül a skót Celticnek a legjobbak az esélyei arra, hogy leigazolja a 34 éves játékost.
Roy Keane
Roy Keane
Roy Keane
Roy Keane
A Celtic, a Portsmouth, a Wigan Athletic és a Bolton Wabderers is szeretné a soraiban tudni Roy Keane-t, aki a héten közös megegyezéssel szerződést bontott a Manchester Uniteddel. Keane 12 és fél évet töltött el az Old Traffordon.

A Portsmouth közleményben erősítette meg, hogy Milan Mandarics, a klub szerb tulajdonosa szerint "(Keane) olyan játékos, akit szívesen látna a klub".

Martin Jol, a Tottenham Hotspur holland menedzsere ugyanakkor kizárta a lehetőséget, míg David Moyes, az Everton vezetőedzője nem kívánt nyilatkozni ebben a kérdésben, amikor a West Bromwich Albiontól elszenvedett szombat esti 4-0-s vereség után újságírók faggatni kezdték.

Martin Jol a BBC Radio Five Live című adásában azt mondta, hogy bár nagyon nagyra tartja Keane-t, azon a poszton, amelyen az ír középpályás játszik, nem szorul erősítésre a csapata.

A Wigan Athletic a nyáron elszántan harcolt Michael Owenért, ám végül a Newcastle Unitedet választotta a Real Madrid korábbi csatára. Most Keane-t is leigazolná az idény meglepetéscsapata.

"Ha Paul Jewell vezetőedző odajön hozzám, és azt mondja, mehetünk és szerződtethetjük Keane-t, én támogatom. Mindenki azt mondja, hogy a Celtichez igazol, de várjunk, és meglátjuk, mi lesz" – nyilatkozta Dave Whelan, a Wigan elnöke.

A Bolton menedzsere, Sam Allardyce szerint a vágyak és a realitások között nagy különbség van, Keane anyagi igényeit ugyanis a Wanderers valószínűleg nem tudná finanszírozni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik