Mata-remeklés, Meireles-bomba, Di Matteo győztes bemutatkozása

Vágólapra másolva!
2012.03.06. 22:52
null
Roberto di Matteónak (jobbra) volt oka az örömre – szakvezetőként győzelemmel mutatkozott be a Chelsea kispadján (Fotó: Action Images)
Címkék
Az angol FA-kupa nyolcaddöntőjének megismételt mérkőzésén a Chelsea Juan Mata és Raul Meireles góljával 2–0-ra nyert a Birmingham City otthonában – Roberto Di Matteo így győzelemmel mutatkozott be a londoniak kispadján.

Miközben az angol sajtó azt találgatja, ki lesz majd a nyártól a Chelsea szakvezetője (Rafa Benítez, José Mourinho és Josep Guardiola nevét is bedobták), az olasz újságok pedig arról cikkeznek, hogy az Interhez vagy a Romához szerződik-e a londoniaktól a hétvégén menesztett szakember, a „kékek″ ma már pályára léptek a megbízott menedzser, Roberto Di Matteo vezetésével – az FA-kupa nyolcaddöntőjének megismételt mérkőzésén, a Birmingham City otthonában (az első találkozón Londonban 1–1-es döntetlen született).

„Nekünk most a következő meccsre, a Birmingham elleni találkozóra kell koncentrálnunk. Meg kell nyernünk ezt a mérkőzést – és ezentúl minden egyes mérkőzéshez így kell hozzáállnunk, mindig a következő feladatra kell összpontosítanunk. Az a célunk, hogy a bajnokságban, az FA-kupában és a Bajnokok Ligájában is a lehető legjobb eredményeket érjük el″ – nyilatkozta még a kedd esti találkozó előtt az olasz-svájci Di Matteo.

A Cech – Ivanovics, David Luiz, G. Cahill, Bertrand – Ramires, Obi Mikel, Raul Meireles – Juan Mata, Fernando Torres, S. Kalou összeállításban pályára lépő Chelsea Di Matteo nyilatkozatának megfelelően nagy elszántsággal kezdte a Birmingham elleni meccset. Mata és Ramires is helyzetbe került a mérkőzés elején, de előbbi éles szögből leadott lövését Colin Doyle kapus védte, míg utóbbi a kapu mellé lőtt.

A folytatásban is a Chelsea járt közelebb a vezetés megszerzéséhez, a 33. percben Gary Cahill fejelt fölé Mata szögletéből, majd Fernando Torres lőtt teljesen tiszta helyzetből a kapu mellé.

A másodosztályú Birmingham legnagyobb helyzete az első félidőben Nikola Zsigics nevéhez fűződött – a hórihorgas szerb csatár csúsztatott fejesét nagy bravúrral védte Petr Cech.

Az első félidőben hiába játszott fölényben a Chelsea, az átütőerő – mint már annyiszor ebben a szezonban – ezúttal is hiányzott a csapat játékából. A folytatásban azonban feljavultak a vendégek.

A második játékrész is Mata-helyzettel indult, de beleléptek a spanyol lövésébe. Az 54. percben azonban már betalált a spanyol támadó.

A hazai védők Ramires jobb oldali beadását követően nem tudtak felszabadítani, Mata pedig középről a kapu jobb oldalába lőtt. 0–1

Ezt követően eltűnt a görcsösség a Chelsea játékából, és hat perccel később Raul Meireles húsz méteres bombájával növelte előnyét a vendégcsapat. 0–2

A folytatásban Mata még kihagyta a Torres által kiharcolt büntetőt (Mata az első meccsen is tizenegyest hibázott), és a Birminghamnek volt lehetősége a szépítésre is, de az eredmény már nem változott. Roberto Di Matteo, aki korábban játékosként is szolgálta a Chelsea-t, győzelemmel mutatkozott be szakvezetőként. A londoniakra a negyeddöntőben a Birminghamhez hasonlóan másodosztályú Leicester City vár.

BIRMINGHAM–CHELSEA 0–2


chelsea 2-0 by Futbol2101

ANGOL FA-KUPA
MEGISMÉTELT MÉRKŐZÉS
Birmingham City–Chelsea 0–2 (Mata 54., Meireles 60.)
KÉSŐBB
Tottenham Hotspur–Stevengae 2012. márc. 7.
ANGOL FA-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ
Everton–Sunderland 2012. márc. 17.
Stevenage vagy Tottenham–Bolton 2012. márc. 17.
Chelsea–Leicester City 2012. márc. 18.
Liverpool–Stoke City 2012. márc. 18.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik