Szintet lépett a Rally Hungary az FIA környezettudatossági listáján

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.06.25. 11:38
null
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a fenntarthatóságra törekvés és környezetvédelem terén elért eredményeiért rangos elismerésben részesítette a rali Európa-bajnokság magyarországi versenyét, a Rally Hungaryt – közölték szerkesztőségünkkel a verseny szervezői.

A rali Európa-bajnokság magyarországi fordulója 2023-tól kezdődően tűzte ki célul, hogy javít a rendezvény környezeti teljesítményén, ami olyan jól sikerült, hogy 2024-ben első magyarországi rendezvényként megkapta az FIA kétcsillagos értékelését (a három csillag a maximum).

A 2023-as versenytől kezdve számos intézkedést és szabályt vezetett be a környezet és a természet megóvásának érdekében, mint például a szelektív hulladékgyűjtés. Lényeges szempont volt továbbá partnerek bevonásával és mozgósításával a tömegközlekedés használatának népszerűsítése; az energiatakarékosságra törekvés; a folyó- és állóvizek, veszélyeztetett területek védelme; a diszkrimináció kizárása; illetve az egészségügyi és biztonsági követelmények betartatása.

A Rally Hungary célja a háromcsillagos értékelés megszerzése, a környezeti hatásoknak – beleértve a víz-, talaj-, levegő- és zajszennyezést –, illetve a szervezet szén-dioxid-kibocsátásának és a hulladéktermelésének mérésével a Rally Hungary 3-5 éves célokat tűzött ki annak érdekében, hogy csökkentse a környezetszennyezést és a kibocsátást, aminek eléréséhez további fejlesztéseket tervez – áll a közleményben. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik