Úszás: elégedett LEN-vizit

Vágólapra másolva!
2006.03.24. 17:10
Címkék
A LEN úszó-bizottsága is elégedett a Budapesten látottakkal: az e hétvégén fővárosunkban tárgyaló testület vezetője szerint egyedül az időjáráson múlik, mekkora sikere lesz a nyári Európa-bajnokságnak.
A bizottság dán elnöke, Sören Korbo és brit titkára, Ray Kendal már egy nappal korábban megérkezett, hogy amolyan előfelmérésként végignézze a leendő Eb-helyszínt (ahová péntek délután már a teljes bizottság is ellátogatott).

"Amit láttunk, még így, az építkezés fázisában is rendkívüli elégedettséggel tölt el bennünket - jelentette ki Korbo. - Csodálatos uszoda épül a Margitszigeten, ahol minden adott a sikeres Európa-bajnoksághoz."

Kendal úr egy szigetországihoz méltó precizitással még a jelenleg sátortető alatt lévő nagymedencét is megszemlélte belülről, hosszasan vizsgálta, milyen munkát végeznek a burkolók. "Világszínvonalú medencét építenek, minden olyan anyag és technológia benne van, aminek a XXI. században benne kell lennie egy ilyen létesítményben" – jegyezte meg Kendal, akinek szavai - lévén maga is építészmérnök – nem csupán tiszteletkörnek minősíthetők.

Sören Korbo a szervezőkkel folytatott egyeztetést követően úgy vélekedett, az elképzelések harmonizálnak mindazzal, ami szerintük egy sikeres verseny lebonyolításához szükséges. Az elnök végül kijelentette: „Ha szép lesz az idő, minden idők egyik legjobb Európa-bajnokságát élvezhetjük végig Budapesten
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik