A Budaörsi SC klubtörténeti sikerrel és ünnepi programokkal készül a centenáriumára

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.04.24. 16:56
A centenáriumra készült klubcímer előtt (balról) Szvitán Krisztina az asztaliteniszezők szakosztályvezetője, Somlyó Gergely klubelnök és Tóth Imola Anikó médiafelelős (Fotó: Dömötör Csaba)
Somlyó Gergely, a megalapításának századik évfordulóját ünneplő Budaörsi SC elnöke, sajtótájékoztató keretében beszélt a klub centenáriumi évi terveiről.

 

„Ahogyan az akkoriban szokás volt, labdarúgó-klubként alakult meg 1924. május 24-én a Budaörsi SC – mondta Somlyó Gergely klubelnök a centenáriumi év alkalmából tartott sajtótájékoztatón. – Az évek során egyre több sportág került a klub kötelékébe, s ugyan 2012-ben a futballszakosztály különvált, ám jelenleg így is hét szakosztályunk van. Büszkék vagyunk rá, hogy tavaly bekerültünk a kiemelt vidéki sportegyesületek közé, amelyből összesen huszonegy van az országban.”

A hét szakosztályt – asztalitenisz, atlétika, autó-motor, cselgáncs, karate, tenisz, úszás – működtető klub meglapításának századik évfordulójára több programmal is készülnek a budaörsiek: május 24-én az Árok utcai sportpályán sportnapot rendeznek, ahol reményeik szerint a legkisebbektől kezdve a legnagyobbakig mindenki ott lesz, este ünnepi vacsora zárja a napot, s ott minden résztvevő megkapja a klub elmúlt 100 évét feldolgozó szép kiállítású könyvet és bemutatják a Budaörsi SC első évszázadáról készült egyórás filmet is.

Az elnök a klub sikereiről szólva a párizsi kvótaesélyekről is beszélt. Mint elmondta, 2021-ben két sportoló és egy sportszakember képviselte a Budaörsi SC-t Tokióban, most abban bíznak, hogy három sportágban négy kvótát is sikerül szerezniük Párizsra. Erre a teniszező Udvardi Pannának, a cselgáncsozó Ungvári Attilának, valamint az asztaliteniszező Madarász Dórának és Póta Georginának van esélye. Az asztaliteniszezők ezen túlmenően is sokat tesznek azért, hogy minél emlékezetesebb legyen a centenáriumi esztendő, női csapatuk ugyanis bejutott az Európa-kupa döntőjébe, sőt a spanyol Museo de la Almendra Francisco Morales elleni párharc első mérkőzését idegenben 3:1-re megnyerte. Ezek után a budaörsiek joggal reménykednek abban, hogy a szombaton 18 órakor kezdődő visszavágó végén a klub történetének első nemzetközi kupasikerét is megünnepelhetik, ami egyben a Postás SE 2005-ös ETTU-kupa-győzelme óta a magyar asztalitenisz első európai klubsikere is lenne.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik