Hogyan védjük kétszeres hatékonysággal iPhone 15 készülékünket?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.09.21. 13:12
null
A kép forrása: Freepik
Címkék
Az iPhone sohasem tartozott az olcsó mobilok közé, és valószínűleg ez így is marad, míg világ a világ. Ám az új széria tagjai nyilván a csúcsot képviselik bekerülési költség tekintetében is, a Pro variációról nem is szólva. Ez nem újdonság, és igazság szerint az elhivatott rajongók számára nem is érdemleges. Viszont épp a mobil értéke a legjobb érv a maximális védelem bebiztosítása mellett. Mégpedig lehetőleg két lépcsőben. Nézzük, melyek ezek a lépcsőfokok! (x)

 

Nincs új a nap alatt: a tok használata kötelező!

Az iPhone 15 Pro telefontokok olyan paraméterekkel rendelkeznek, amik egy az egyben az új széria Pro készülékének adottságaira szabottak. Nem igazán kifizetődő taktika olyan alternatívákkal próbálkozni, amik egyrészt univerzális jelzővel rendelkeznek, mert azt nem nehéz belátni, hogy ilyen a minőségi tokpiacon nincsen, másrészt amik régebbi iPhone-sorozatok tagjairól maradtak vissza. Sokan bíztak abban, hogy az iPhone 14 tokok ilyen célból bevethetőek lesznek, de mára egyértelművé vált, hogy nem. Nincsen olyan a múltban már debütált tokvariáció, ami megfelelő tulajdonságokkal büszkélkedne. Olyan tulajdonságokkal, amik testre, jelen esetben mobilházra szabottak.

Ezek az alapok, de természetesen, mint minden, ez is tovább bonyolítható. A kompatibilis típusok között ugyanis számtalan modell fedezhető fel. Az ütésálló például az egyik legtöbbek által keresett variáns. Meg kell hagyni, hogy a nevéhez hűen nem vall szégyent még a legnehezebb helyzetekben sem. A legjobb lenne persze elkerülni az ütődéseket, karcolódásokat, de ennek a gyakorlati valószínűsége nagyjából a nullával egyenlő. Senki sem direkt teszi ki a telefonját olyan fizikai hatásoknak, amik végül a mobil sérüléséhez vezetnek. Az azonban tény, hogy ettől még ezek a szituációk komoly károkat generálhatnak. Akik pedig olyan munkakörben ténykednek, vagy olyan ritmusban élik az életüket, ahol nagyon esélyes a folyamatos kisebb-nagyobb behatás, nem vitás, hogy ez a toktípus szolgáltatja a legtöbb pozitívumot. Sokan azért tartózkodnak első körben a beszerzésétől és a használatától, mert az a kép él bennük, hogy ami ütésálló, az minden bizonnyal a legkevésbé sem esztétikus, lévén nem ez a legfontosabb jellemvonás az esetében. De ez a félelem teljesen alaptalan, ahogy azt a felhozatal tagjai kivétel nélkül bizonyítják. És akkor ez csak egy toktípus a sok közül, a magsafe kompatibilis, vagy a gyári verziókat még meg sem említettük.

A tok önmagában kevés, a fólia sem maradhat ki a buliból!

Bármennyire is úgy tűnik, hogy a tok alkalmazása elegendő, valójában nem az. Az iPhone 15 kijelzővédő üvegfólia arra való, ahogy az a nevéből is egyértelműen kiderül, hogy a képernyő épségét garantálja. A tok többnyire a hátlapot, illetve a telefon oldalait védi, ám a kijelzőre nincsen akkora hatással. Pedig a képernyő az egyik leginkább sérülékeny rész, ami más módon nem igazán óvható meg a külső hatásokkal szemben.

A fólia működési mechanizmusa roppantul egyszerű: egyfajta nehezen törhető pajzsként szolgál, ami felfogja a kívülről érkező fizikai, mechanikai kihívásokat. Ha ezek túl erősek, akkor a fólia megrepedhet ugyan, de a képernyő nem károsodhat. Így végül nem a kijelzőt kell kicseréltetni, aminek az ára nagyjából egy új iPhone-nal ér fel, hanem csak a fóliát. Azaz pár ezer forintból megúszható az egész kellemetlenség.

Ha ez a két védelmi lépcsőfok adott, akkor minden megvan a hiánytalan biztonság megteremtéséhez. Ennél több aligha tehető a sikeres épségmegőrzésért, de az esetek jelentékeny százalékában nincs is szükség egyéb beavatkozásra, vagy más kiegészítőre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik