A Ferrari csak 2010-re várja vissza Massát

Vágólapra másolva!
2009.09.01. 12:09
Címkék
A Ferrari Formula–1-es csapata csak a 2010-es szezonban számol a Hungaroringen súlyos balesetet szenvedő Felipe Massával. Ezt a maranellóiak a brazil pilóta Miamiban elvégzett – és amúgy jó eredményt hozó – orvosi vizsgálatai után hozták nyilvánosságra.

A vizsgálati eredmények jók, jöhet az alapozás: Massa ismét elkezdheti az edzéseket (Fotó: Action Images, archív)
A vizsgálati eredmények jók, jöhet az alapozás: Massa ismét elkezdheti az edzéseket (Fotó: Action Images, archív)
AKÁR KUBICA IS PÓTOLHATJA
Massa pótlására az olasz újságok szerint Robert Kubica is esélyes lehet, mivel Luca Badoer gyenge teljesítményt nyújtott a brazil helyén Valenciában és Spában is.

Mint már beszámoltunk róla, a Force India tulajdonosa, Vijay Mallya hétfőn bejelentette: elképzelhetetlennek tartja, hogy a sajtóértesülések szerint szintén kiszemelt Giancarlo Fisichella Monzában már a Ferrarival indulhasson.
Massát a miami Jackson Memorial Hospitalben vizsgálta meg a specialista Stephen Olvey professzor, aki mindent rendben talált. A Ferrari versenyzőjére még egy plasztikai műtét is vár a következő napokban.

Massa rövid pihenőt követően elkezdheti ezután az alapozást, hiszen vissza kell nyernie a kondícióját.

„Nagyon boldog vagyok, hogy jók a vizsgálati eredményeim – mondta a pilóta a Ferrari hivatalos honlapjának. – Egy kisebb műtét várhat rám, majd irány a konditerem, aztán pedig már gokartba is ülhetek. Egyelőre még nem gondolok arra, hogy mikor ülhetek vissza az autóba, lépésről lépésre haladok csak."

A Ferrari közleménye szerint „100 százalék", hogy Massa a 2010-es szezon elején már bevethető lesz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik