Dallasban is megmutatja magát a Fradi és a Vasas

Vágólapra másolva!
2011.12.15. 08:41
null
Dallasba is ellátogat a két magyar klub
Címkék
A főszervező AmeriSoccer USA hivatalos tájékoztatása szerint Dallasban is rendeznek egy négyes tornát, amelyen a mexikói UNAM Pumas és az argentin River Plate mellett Magyarországról a Vasas és a Ferencváros vesz részt.

A négycsapatos torna elődöntőjében a Pumas a Ferencvárossal, míg a Vasas a River Plate-tel küzd meg február 9-én csütörtökön, majd szombaton játsszák a bronzmeccset és a döntőt – a két vesztes, illetve a két győztes részvételével.

REPÜLŐJEGYEKRE VÁRNAK
Az angyalföldi klub részéről Gelei József kommunikációs igazgató korábban kérdésünkre elmondta, aláírt szerződésük van a februári tornával kapcsolatban, így a részükről már csak a repülőjegyekre várnak.
„Aláírt szerződésünk van a tornát szervező céggel, amely a teljes utazási, illetve részvételi költségünket állja. Vagyis részünkről már csak a repülőjegyre várunk, ha ez a megállapodásnak megfelelően megérkezik, februárban utazik a csapat" – nyilatkozta Gelei József kommunikációs igazgató.
A Ferencváros hivatalosan még nem kommentálta a tornán való részvétel hírét, ugyanakkor a klubnál nem tagadták, hogy szerepel a tervek között egy februári amerikai túra.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy világszínvonalú tornát hozunk Dallasba. A labdarúgás szenvedélyes rajongójaként biztos vagyok benne, hogy nagyon sok futballszurkoló szeretné látni a helyszínen a mérkőzéseket, de nagyon sok futballklub és helyi iskola is érdeklődik a rendezvény iránt” – mondta a szervezőcég elnöke, Pius Oleh.

A szervezők mintegy 40 ezer nézőre számítanak a két nap alatt.

Korábban megírtuk, hogy a négy csapat részvételével Detroitban is rendeznek egy hasonló tornát (a meccsek február 4-én és 6-án lesznek, az elődöntőben pedig itt a Fradi játszik az argentin, a Vasas pedig a mexikói gárdával). Az együttesek innen repülnek át Dallasba, hogy az ottani közönséget is szórakoztassák.

A FRADI KORÁBBI AMERIKAI PORTYÁI

A Ferencváros (dél-)amerikai portyázásai kapcsán mindenekelőtt az 1929-es és az 1931-es túra ugrik be az egyszeri magyar futballbarátnak, holott a közelebbi múltból is lenne mit felelevenítenie. Például az 1980 eleji 40 napos (!) dél-amerikai turnét, amikor a zöld-fehérek hat kölcsönjátékossal megerősítve tucatnyi meccsen léptek pályára a tengerentúlon.

 

A hat világbajnokkal felálló River Plate-et Szokolai László góljával 1–0-ra megverték, de az Argentinos Juniorstól sem kaptak ki (2–2, gól: Ebedli Zoltán és Szokolai), amelyben egy fürtös hajú zseni bontogatta szárnyait. A hazaiak mindkét találatát szerző ifjú titánt Diego Armando Maradonának hívták…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik