Az Újpest nagy csatában legyűrte odahaza a Nyíregyházát

Vágólapra másolva!
2024.10.19. 19:25
Legyőzte a Nyíregyházát az Újpest (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I 10. fordulójában az Újpest 1–0-ra legyőzte odahaza a Nyíregyházát.

 

LABDARÚGÓ NB I
10. FORDULÓ
Újpest FC–Nyíregyháza Spartacus FC 1–0 (Duarte 90.)
Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 6039 néző. Vezette: Rúsz

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Boldog születésnapot! – nem volt meglepő, hogy felállva tapsolt a Megyeri úti publikum. Óriási öröm, hogy a nézők személyesen köszönthették a néhány napja nyolcvanadik életévét betöltő legendás újpesti futballistát, Zámbó Sándort, akit óriási ováció fogadott. Még akkor is, ha a jelenlévők közül sokan nem látták játszani, de arról mindenki hallott, milyen fantasztikus futballista volt…

Amúgy is ünnepi hangulatban kezdődött a mérkőzés, a hazai tábor a kapu mögötti szektort megint megtöltötte, az oldalsó tribünökön is sokan helyet foglaltak, és ami külön örömteli, hogy a vendégoldal is zsúfolt volt – az újonc Spartacus több jó eredményt is elért az utóbbi időben, jó volt látni, hogy ilyen sokan elkísérték. A folyamatos szurkolás miatt labdarúgó-mérkőzésen érezhették magukat a jelenlévők, és a játékosok is nagy lendülettel vetették magukat a küzdelembe. A hazaiaknál bekerült előre Dénes Adrián, a vendégeknél két korábbi újpestit is neveztek a mérkőzésre, Abou Bakar Keita ott volt a kezdőben, Ognjen Radosevics a kispadon kezdte a mérkőzést.

Az első percekben nagy tempót diktált a nézőitől hajtott Újpest, de a vendégcsapat stabilan tartotta magát, sőt néhány perc elteltével egyre többször tudta bevinni a labdát az újpesti tizenhatoson belülre. Illetve biztosan többször, mint ahányszor a hazaiak tervezhették a találkozó előtt, s nem lehetett véletlen, hogy Bartosz Grzelak idegesen mutogatott az oldalvonal mellől.

A meccs első szakaszában úgy próbált veszélyt teremteni az Újpest, hogy Bese Barnabás a jobb oldalról sokszor behúzódott középre, egészen az ékek vonaláig, a korábbi válogatott játékos által megjátszott labdákkal többször is zavart keltettek a lila-fehérek. Ugyanakkor az első félidő derekától a nagyon fegyelmezetten védekező vendégegyüttes sokkal többször volt a fővárosiak térfelén, de nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani.

Az első félidő vége Fran Brodic perceit hozta, az újpesti csatár sokáig láthatatlannak tűnt, aztán három alkalommal is gólt szerezhetett volna, a másodiknál már a kapuson is túljutott, de menteni tudtak a védők. Gól ugyan nem született, de ez már jelezte, hogy a hazaiak újra magukra találtak, és csak rajtuk múlt, hogy nem előnnyel vonultak pihenőre.

Kemény, férfias, sok ütközéssel tarkított küzdelem zajlott a pályán a győzelem megszerzéséért a második félidőben. Nem kímélték sem magukat, sem egymást a felek, időnként ijesztő csattanásoknak voltunk szemtanúi, de a futballisták felpattantak, és rohantak tovább.

Élvezetes, fordulatos összecsapás volt ez, hol az egyik, hol a másik csapat játszott mezőnyfölényben. Egy óra elteltével jöttek a cserék, az egyik oldalon Horváth Krisztofertől, a másikon Beke Pétertől, vagy épp Eppel Mártontól várták az edzők, hogy a győzelmet jelentő gólt összehozzák valahogy. Ez is azt mutatta, hogy mindkét kispadon úgy érezték: meg lehet nyerni a mérkőzést, vagyis nem csak az újpestiek gondolták ezt, a nyírségiek is támadókat küldtek be.

Ezzel együtt az Újpest az utolsó percekre fokozni tudta a nyomást, teljesen a kapuja elé szorult a vendégcsapat, sokszor mind a tizenegy nyírségi játékos a saját tizenhatosán belül vagy annak előterében volt, és bár a lila-fehérek nem játszottak jól, rengeteget dolgoztak azért, hogy feltörjék valahogy a szervezett vendégvédelmet.

Ez végül sikerült, és Újpesten úgy ünnepeltek, mintha a Ferencvárost vagy a Bayern Münchent győzték volna le – a Nyíregyháza büszke lehet erre a teljesítményre, szervezettsége, mentalitása és sokszor a játéka is többet érdemelt volna ezen az estén. 1–0

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

   
  1. Paksi FC

9

6

1

2

20–12

+8

19

  2. Ferencvárosi TC

7

6

1

13–5

+8

18

  3. MTK Budapest

9

6

3

15–9

+6

18

  4. Puskás Akadémia

8

6

2

13–8

+5

18

  5. Újpest FC

10

5

2

3

15–7

+8

17

  6. Diósgyőri VTK

10

4

3

3

9–10

–1

15

  7. Nyíregyháza Spartacus

10

3

1

6

13–19

–6

10

  8. Fehérvár FC

9

2

3

4

11–17

–6

9

  9. ETO FC Győr

8

2

2

4

8–11

–3

8

10. Zalaegerszegi TE

8

2

1

5

9–13

–4

7

11. Debreceni VSC

9

2

1

6

11–18

–7

7

12. Kecskeméti TE

9

1

2

6

6–14

–8

5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik