Dzsudzsák: Spanyolország az álmom, de cserének nem mennék

Vágólapra másolva!
2011.04.22. 10:00
null
Dzsudzsák Balázs a FIFA hivatalos oldalának nyilatkozott (Fotó: fifa.com)
Címkék
Dzsudzsák Balázzsal készült hosszabb beszélgetés jelent meg a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hivatalos oldalán. A PSV szélsője beszélt gyerekkoráról, a magyar fiatalok helyzetéről, céljairól, jövőképéről.

Dzsudzsák Balázzsal továbbra is kiemelten foglalkozik a nemzetközi szaksajtó, jól példázza ezt, hogy ma a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja közölt egy hosszabb összeállítást róla – ami magyar játékossal meglehetősen ritkán szokott előfordulni.

AZ ASTON VILLÁT IS A KÉRŐK KÖZÖTT EMLÍTIK
A héten már beszámoltunk arról, hogy Angliában állítólag– a korábban a szigetországi sajtóban Dzsudzsák Balázzsal kapcsolatban a legtöbbet emlegetett Liverpool, Everton kettős mellett – a Newcastle-nél is felvetődött a szélső szerződtetése. Újabb fejlemény, hogy ma már az Aston Villát is a PSV-játékos kérői között emlegetik brit internetes oldalak.

„A PSV frontembere, Dzsudzsák Balázs hosszú utat járt be azóta, hogy gyerekkorában még egy magyar faluban, Nyírlugoson rugdosta a labdát" – kezdte a fifa.com a Dzsudzsák Balázsról szóló pályaképet.

„Édesanyám gyakran mondta, ahogy járni kezdtem, rögtön futballoztam” – folytatódik a cikk egy Dzsudzsák Balázs-idézettel.

Az aprólékos írás kitér a játékos szüleire, megemlíti, hogy édesanyja tanár, édesapja pedig labdarúgóedző. Kiemelik az előző szezonban szerzett 14 találatát, illetve azt is, hogy Debrecenből került Hollandiába.

„Nem lettem másik játékos, de rengeteget változtam – nyilatkozta pályafutása korábbi éveire visszautalva Dzsudzsák. – Nyugodtabb és sokkal koncentráltabb vagyok. Nagyon sokat beszélgettem az engem körülvevő emberekkel, az ügynökömmel, a családommal, hogy megszabaduljak azoktól a dolgoktól, amik hátráltatnak a pályán, és eljussak egy következő szintre.”

Az írás hangsúlyozza, hogy Dzsudzsák Balázst választották a 2010-es esztendő legjobbjának Magyarországon, a szélső pedig elmondja, úgy érzi, állandósítani tudta formáját, ennek köszönhető, hogy több európai csapat figyelmét is felkeltette.

„Amikor még fiatal vagy, az a legfontosabb, hogy minél többet játssz és fejlődj. Magyarországon rengeteg tehetséges fiatal futballozik, de sokan túl hamar elhagyják az országot, és rossz klubot választanak. Az én álmom Spanyolország, de csak azért nem váltanék, hogy egy spanyol klubban a padot melegítsem" – fogalmazott a szélső.

„Tudom, ha itt keményen dolgozom, akkor esélyt kaphatok arra, hogy a pályán bizonyíthassak. Az Eredivise tökéletes bajnokság a fiatal játékosok számára fejlődésük szempontjából” – tette hozzá Dzsudzsák.

A futballista a magyar válogatottra, a hollandok elleni Eb-selejtezőkre is kitért.

„Az első meccsen nagyon gyengén játszottunk. A visszavágón sokat fejlődtünk, de a végeredmény rávilágított a tapasztalatlanságunkra. Amikor idegenben három gólt szerez egy csapat, akkor legalább egy pontot illene hazavinnie. Az a problémánk, hogy nem tudunk egyszerre támadni és védekezni. Sokat tanultunk ezekből a meccsekből. Most győznünk kell San Marino ellen, mielőtt megvívjuk a sorsdöntő meccseket Finnországgal és Svédországgal szemben – fogalmazott Dzsudzsák. – A magyar szövetség új elnöke azt mondta, hogy a fő cél a 2014-es világbajnokságon való részvétel. Ezzel levette a vállunkról a terhet.”

A PSV játékosa azonban hozzátette, nem szereti, ha bármivel is csökkentik a tét nagyságát, mert ő minden találkozón győzni szeretne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik