A Mallorca csábítja Lisztest

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.01.08. 21:50
Címkék
A Sport Bild című német szaklap kimutatása szerint 143 játékosnak jár le a szerződése az idény végén, és lesz ingyen igazolható. Természetesen többségükkel kapcsolatban ilyenkor hírek és álhírek látnak napvilágot, már csak azért is, mert jelenlegi klubjuk  feltéve, ha az illető nem hosszabbít szerződést  utoljára a közelmúltban megnyílt téli átigazolási időszakban láthat pénzt belőlük.
"Nekem a Werder az első számú partnerem"
"Nekem a Werder az első számú partnerem"
"Nekem a Werder az első számú partnerem"
"Nekem a Werder az első számú partnerem"
"Nekem a Werder az első számú partnerem"
"Nekem a Werder az első számú partnerem"
Lisztes Krisztián szerződése is lejár a nyáron (akárcsak Király Gáboré, de a kapus egyelőre a Hertha bentmaradásért zajló csatájára kíván összpontosítani), és az ősszel nyújtott remek produkciójának köszönhetően, érdeklődőben sincs hiány. A magyar középpályást korábban olasz csapatokkal (így például a Napolival) hozták hírbe, most pedig itt az újabb jelentkező, a hajdani KEK-döntős, jelenlegi Király-kupa-védő Mallorca.
"Én is olvastam ezeket a híreket, nem rossz érzés, hogy szóba hoznak más csapatokkal, de egyelőre ez egy kicsit túlzás, ez nem jelenti azt, hogy bárkivel is beszéltem volna – mondta lapunknak Lisztes. – Nekem a Werder az első számú partnerem, tárgyalunk, de még nem egyeztünk meg, igaz, bízom abban, hogy a hamarosan kezdődő edzőtábor után már jobban kirajzolódnak az álláspontok. Ha dűlőre jutunk, biztosan maradok. Az időtartamban már megegyeztünk, bár Klaus Allofs sportigazgató felvetette, mi lenne, ha négy évre írnék alá, végül háromban maradtunk. Gondolom, nem meglepő, hogy még az anyagiakról kell beszélgetnünk, ilyenkor természetes, hogy a játékos minél többet szeretne kapni, a klub pedig minél kevesebbet akar adni. De ahogyan telik az idő, és ahogyan egyre többen olvashatják, hogy még nem egyeztünk meg, akkor akár egyre többen is megkereshetnek. Ôket is meghallgatom, senkit sem hajtok el, összevetem az ajánlatokat. De mondom, ha rajtam múlik, akkor maradok."
A korábbi interjúiban többször is vágyálmaként Spanyolországot megjelölő Lisztes nem tagadta, figyelemmel kíséri a nagy európai bajnokságok történéseit, és néha eljátszik a gondolattal, hol is tudna igazán jól futballozni. "Ilyenkor mindig arra jutok, hogy huszonnyolc éves vagyok, három évre írok alá, és az új szerződésemnek olyannak kell lennie, amely garantálja a családom jövőjét és nekem is megfelel – fejtegette. – Azt gondolom, az olasz, a spanyol, az angol és a német bajnokság bármelyik élcsapatában megállnám a helyem. És hogy mit szólok a Mallorcához? Sok német él arrafelé, talán mondhatom, Németországban maradnék, ha oda mennék."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik