Koeman szerint Ibra végezte ki a magyarokat

Vágólapra másolva!
2009.10.13. 15:41
Címkék
Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint jól teljesített a csapat a világbajnoki selejtezőkön, a jelentősebb célok eléréséért azonban még fejlődnünk kell. A holland szakember szerint Zlatan Ibrahimovic budapesti találata „végezte ki" a magyar reményeket, Portugáliában pedig a 75. percig még volt esélyünk.

Koeman célja már a 2012-es Eb (Fotó: Németh Ferenc - archív)
Koeman célja már a 2012-es Eb (Fotó: Németh Ferenc - archív)

„Őszintén megvallva a portugál csapat jobb, mint a miénk. Az első félidőben még akadtak lehetőségeink, egyszer-kétszer esélyünk volt a gólszerzésre. Tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz, de azt kell mondjam, hogy a maximumot nyújtottuk. Kettő nulla után vége volt a meccsnek, a 75. percig azonban még nem" – nyilatkozta Erwin Koeman a goal.com internetes oldal által készített interjúban.

Mint ismert, Liédson negyedórával a szombati világbajnoki selejtező vége előtt szerezte a hazaiak második találatát a végül 3–0-s végeredménnyel záruló összecsapáson.

A holland szakember nemcsak a legutóbbi mérkőzést, hanem az eddigi selejtezőbeli szereplésünket is értékelte.

„Úgy vélem, jobbak voltunk, mint amire a legtöbben számítottak. Az egyik legnehezebb csoportba kerültünk Dániával, Portugáliával és Svédországgal. A legnagyobb csalódást a svédek elleni meccs jelentette, amikor is Ibrahimovic a 94. percben talált be ellenünk. Az a gól gyakorlatilag kivégzett minket" – tette hozzá Koeman.

Valóban: magyar játékosnak és szurkolónak egyaránt megrendítő élmény volt a Barca-csatár győzelmet – magyar szempontból: vereséget – érő találata a Puskás Ferenc Stadionban. A svédek 2–1-re nyertek.

„Úgy érzem, európai középcsapat vagyunk. Az elmúlt időszakban fejlődtünk valamennyit, mostantól azonban már előre kell tekintenünk. Nehéz lesz előrelépni, ugyanis sok játékosunk nem szerepel rendszeresen a klubcsapatában, és olyanok is vannak, akik csak a másodosztályban légióskodnak. Csak a példa kedvéért: a portugál futballisták hétről hétre a legmagasabb szinten bizonyíthatnak, ez pedig óriási különbség."

Természetesen a szövetségi kapitányt a fiatalok mostani sikeréről is kérdezték, megemlítve, hogy már csupán 90 perc választja el U20-as válogatottunkat, hogy vb-döntőt játszhasson. Erwin Koeman szerint a fejlődéshez szükségszerű, hogy egyre jobb legyen az utánpótlás, és egyre többen mutatkozzanak majd be a nagyválogatottban is.

„Nagyon fontos az utánpótlás. A példának okáért itt van Varga József is, akit beküldtünk a portugálok elleni utolsó tíz percre. Ő is nagyon fiatal még, mindössze 21 esztendős. De meg kell adnod neki a lehetőséget, és ez azt jelenti, hogy talán majd a többi fiatal labdarúgó is megkaphatja az esélyt.”

„Nagyon nehéz Magyarországon dolgozni, az emberek állandóan többet várnak el a csapattól. Én viszont realista vagyok: úgy vélem, hogy jól teljesítettünk, de ha el akarunk érni valamit, akkor tovább kell fejlődnünk. Két évre szóló szerződésem van még, s a következő célunk már az, hogy kvalifikáljuk magunkat a 2012-es Európa-bajnokságra" – mondta Koeman.

A magyar válogatottnak azonban még hátravan egy világbajnoki selejtezője, holnap a már biztos vb-résztvevő Dánia ellen zárja a selejtezősorozatot az együttes. A találkozót természetesen honlapunk szöveges formában, élőben közvetíti.

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA, 1. CSOPORT
Október 14., szerda
Portugália–Málta 20.45 óra
Dánia - Magyarország 20.45
Svédország - Albánia 20.45
 AZ 1. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Dánia 9 6 3 16–4 +12  21
2. Portugália 9 4 4 1 13–5 +8  16
3. Svédország 9 4 3 2 9–4 +5  15
4. Magyarország 9 4 1 4 9–8 +1  13
5. Albánia 9 1 4 4 5–9 –4  7
6. Málta 9 1 8 0–22 –22  1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik