Továbbment a Real-fakó

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.01.15. 21:32
Címkék
Fernando Hierro (fehérben) tizenegyesbôl szerezte meg a Real Madrid második gólját
Fernando Hierro (fehérben) tizenegyesbôl szerezte meg a Real Madrid második gólját
Fernando Hierro (fehérben) tizenegyesbôl szerezte meg a Real Madrid második gólját
Fernando Hierro (fehérben) tizenegyesbôl szerezte meg a Real Madrid második gólját
Fernando Hierro (fehérben) tizenegyesbôl szerezte meg a Real Madrid második gólját
Fernando Hierro (fehérben) tizenegyesbôl szerezte meg a Real Madrid második gólját
A Real Madrid jutott be elsőként a legjobb nyolc közé a Király-kupa idei kiírásában, miután a második ligás Terrassa elleni párharc visszavágóján sima győzelmet aratott. A királyi gárda egy hete emlékezetes mérkőzésen adta döntetlenre a csatát 3–1-es vezetésről (3–3 lett a végeredmény), és bár Vicente del Bosque edző ezúttal is a cseréket küldte pályára – César – Minambres, Hierro (Rubén, 80.), Pavón, Raúl Bravo – Celades, Cambiasso – McManaman, Guti, Tote – Portillo összeállításban játszott a Madrid –, fiai a Bernabéuban már nem kegyelmeztek. Az első játékrészben Celades, illetve a Guti buktatásáért megítélt büntetőt értékesítő Hierro révén megnyugtató előnyt szerzett a hazai alakulat, így a második játékrészben már egy jóval felszabadultabb Realt láthatott a mintegy 15 ezres publikum.

Király-kupa
Nyolcaddöntô: Real Madrid–Terrassa (II. oszt.) 4–2 (Celades 22., Hierro 36. – 11-esbôl, Portillo 78., McManaman 85., ill. Monty 68., Cristian 90.), továbbjutott: a Real Madrid, 7–5-tel. A többi mérkôzés lapzártánk után ért véget.
Sajnos a nézők egy része nem érte be ennyivel, és szapulni kezdte Totét, aki a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy számára megtisztelő lenne, ha nevelőegyesülete, az Atlético Madrid érdeklődne iránta. Az ügy aktualitása, hogy a két ősi rivális vasárnap méri össze erejét a bajnokságban, ahol 2000. március 18. óta első ízben találkoznak.
De visszatérve a kupatalálkozóra! A Realt még az sem tántorította meg, hogy Monty egy látványos találattal szépített, tíz perccel később Portillo ismét visszaállította a kétgólos különbséget, majd a hajrában McManaman egy káprázatos góllal – a tizenhatoson kívül kapott labdát pazar mozdulattal átvette, majd egy védő mellől pompásan kilőtte a jobb felső sarkot – tette fel az i-re a pontot. A katalán kiscsapat sem maradt szégyenben, Cristian a ráadás perceiben mattolta Césart. "Büszke vagyok a csapatomra, elvégre összesen öt gólt szereztünk a Real Madrid ellen. A legfontosabb azonban, hogy hihetetlenül sok tapasztalattal gazdagodtunk, és már ezért nyertesnek érezhetjük magunkat, hiszen mi csak egy kiscsapat vagyunk, a semmiből kezdtünk építkezni” – nyilatkozta Miguel Alvarez, a Terrassa edzője.
A kupából már az első fordulóban kiesett Barcelonánál ismét előbukkant Jimmy Floyd Hasselbaink neve. A katalán óriás újfent megkörnyékezte a Chelsea-t, amely az első puhatolózások során a két egyesület közti jó viszony miatt hajlandó lett volna az eredetileg 15 millió euróra taksált holland csatár vételárát leengedni, de mint kiderült, szó sincsen az egyes spanyol lapok által megszellőztetett 5 millió eurós egyezségről, ugyanis amint komolyra fordult a helyzet, a londoniak egyből 12 milliót kértek a Barcelonától. Most Joan Gaspart, a gránátvörös-kékek eddig az ügyben passzívan viselkedő első embere is beszállni látszik a tárgyalásokba, és máris kijelentette, hogy 9 millió eurót hajlandó áldozni a 30 esztendős játékosért. Klubjának anyagi helyzete ugyan korántsem rózsás, de Gaspart minden követ megmozgat a helyzet megoldására, most például egy 30 ezer négyzetméteres, a Barcelonához tartozó földterületet készül eladni, amelyért 18 millió eurót tehet majd be a kasszába. Igaz, az ebből a manőverből származó pénzösszeget nem játékosvásárlásra kívánják fordítani az egyesületnél, hanem az épülőfélben lévő, új edzőközpont befejezésére.
Szintén a katalán sztárcsapathoz kapcsolódik a hír, amely szerint a Manchester United érdeklődik Patrick Kluivert iránt. A pletykát a barcelonai illetőségű Mundo Deportivo röpítette világgá, ám maga Kluivert egyelőre tagadja, hogy bármi köze lenne a brit élklubhoz. "Semmit sem tudok az ügyről, ráadásul már többször megmondtam, hogy nagyon jól érzem magam Barcelonában, és nem hiányzik a klubváltás” – szögezte le a holland csatár.
Az átigazolási piac másik beszédtémája Joaquín és a Roma kapcsolata. Lapértesülések szerint Franco Baldini, a mostani szezonban nagyon gyatrán teljesítő olasz klub sportigazgatója a jövő héten Sevillába utazik, hogy személyesen tárgyalhasson a Betis fiatal szélsőjének sorsáról, akit a nyáron szeretnének a Stadio Olimpicóba vinni. A felek közti egyezség legfőbb akadálya az az 50 millió euró, amelyet a Betis szeretne megkapni Joaquínért, és amelyet a Roma nem igazán akar, és nem is igen tud (legalábbis egy összegben) kifizetni. Éppen ezért Baldini minden bizonnyal felajánl majd egy bizonyos összeget, illetve átnyújt egy, az átengedhető játékosok nevét tartalmazó listát – a hírek szerint Antonioli, Dellas, Sartor, Zebina, Lima és Delvecchio szerepelhet az ominózus névsorban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik