Ronaldinho is a Realé?

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.07.04. 23:11
Címkék
Aki azt hiszi, a világban általános jelleggel tapasztalható és a labdarúgásban is érzékelhető gazdasági recesszió miatt enyhül a zsongás a nyári átigazolási piacon, nagyon téved.
Ronaldinho (képünkön) érdekében Ronaldo és Roberto Carlos is közbenjárt
Ronaldinho (képünkön) érdekében Ronaldo és Roberto Carlos is közbenjárt
Ronaldinho (képünkön) érdekében Ronaldo és Roberto Carlos is közbenjárt
Ronaldinho (képünkön) érdekében Ronaldo és Roberto Carlos is közbenjárt
Ronaldinho (képünkön) érdekében Ronaldo és Roberto Carlos is közbenjárt
Ronaldinho (képünkön) érdekében Ronaldo és Roberto Carlos is közbenjárt
Legalábbis a spanyol klubok – amelyek nagy többsége súlyos adóssággal birkózik – nem fogják vissza magukat az eurómilliók szórásában, aminek eredményeképpen nap mint nap újabb sztárok kerülnek reflektorfénybe. A legújabb pletyka, amelyet a madridi As című újság kürtölt világgá, hogy Ronaldinho és a Paris Saint-Germain is "lepaktált” a Real Madriddal, és ahogyan arról már korábban szó volt, a brazil támadó a 2004–2005-ös évadban fehérbe öltözik.
A lap ugyan nem szolgál konkrétumokkal, viszont következtet: abból indul ki, hogy Florentino Pérez klubelnöknek a tavalyi világbajnokság óta a hosszú hajú brazil a szíve csücske, és hogy nem is olyan régen személyesen utazott el Párizsba, hogy tárgyaljon az átigazolásáról. Akkor úgy tűnt, nem lesz alku, de mivel a PSG azóta elutasította a Manchester United 25 millió eurós ajánlatát (a Real állítólag 35 milliót kínált), az As szerint ebből csak az a konzekvencia vonható le, hogy Péreznek sikerült meggyőznie egyrészt Francis Graille-t, a francia klub elnökét, illetve a lap szerint az Angliába egyáltalán nem vágyó Ronaldinhót, akinek korábban az nem volt ínyére, hogy még egy évet a Parc des Princes-ben töltsön. Az ügyben fontos szerepet játszhat még Ronaldo és Roberto Carlos is, mivel mindketten kérték már Péreztől honfitársuk, és ami ennél is fontosabb, barátjuk leigazolását, a presidente pedig nem olyan amatőr, hogy nem forgat meg ilyen érzelmi tőkét.
Sokkal konkrétabbnak, de legalábbis közelebbinek tűnik Samuel Eto'o és a Valencia frigye. Lapinformációk szerint a kameruni csatár csütörtökön este ötéves megállapodást írt alá a Turia-partiakkal, és már csak a Mallorca igenje hiányzik a tranzakció lebonyolításához. A Mestallában ugyanakkor még egy csatárt szeretnének megszerezni a következő idényre, a legújabb kiszemelt Sidney Govou, a Lyon 23 esztendős játékosa, akiért John Carew-t (egy másik csatárt…) adnának cserébe. A francia bajnokcsapat viszont elzárkózott ama valenciai javaslattól, hogy a cserét pénzmozgás nélkül üssék nyélbe, és ezen a ponton meg is rekedtek a tárgyalások, mert a spanyolok szerint leginkább a Lyonnak kellene adnia Govou mellé készpénzt, de semmi esetre sem fordítva.
A Bajnokok Ligájára készülő Celta Vigónál Szavo Milosevicset és/vagy Marcelo Salast szeretnék elcsábítani a következő idényre. A klub szűkös anyagi helyzete miatt mindkét játékos esetében kölcsönadási szerződésről tárgyalnak a vezetők a Parmával, illetve a Juventusszal, de korántsem biztos, hogy ez elegendő lesz a megszerzésükhöz, ugyanis a szerbért a Bayer Leverkusen, míg a chileiért a Chelsea jelentkezett.
A Barcelona Portugália felé kacsingat, a gránátvörös-kékek legújabb kiszemeltje a Porto üdvöskéje, Deco (mivel Aimar egyre távolabbi álomnak tűnik), valamint a Sporting két csiszolatlan gyémántja, Ricardo Quaresma, illetve Cristiano Ronaldo. Hármójuk közül Quaresmával tárgyalnak intenzíven, hiszen a Deportivo is kivetette a hálóját a kiváló jobbszélsőre. A Barca két opciót is ajánlott a Sportingnak, az egyik, hogy 10 millió eurónál alcsonyabb vételár esetén pluszban odaadná Rochembackot, a másik pedig (amit voltaképpen a Depor is ígér) 10 és 12 millió euró közti készpénzes tranzakció lenne. Mindeközben Patrick Kluivert ügye is foglalkoztatja a szurkolókat, ugyanis a holland légiós még mindig nem adott választ a klub ultimátumára, amely szerint vagy elhagyja a Camp Nout, vagy a felére csökkentik a fizetését. Érdekesebbé teszi a helyzetet, hogy Kluivertért bejelentkezett a Chelsea, mégpedig olyan ajánlattal, amely szerint a csatár több pénzt kapna, mint most a katalánoktól.
A dél-koreai Ulszan Hyundai illetékesei bejelentették, hogy a klub és a Real Sociedad megegyezett Li Csun Szu átigazolásáról. A 22 esztendős válogatott labdarúgó három évre szóló aláírásáért a baszk gárda három és fél millió dollárt fizetett, a játékosnak pedig éves szinten félmillió dolláros gázsit garantál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik