A Cruzeiro élvezi a játékot

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.07.21. 22:32
Címkék
Egyre jobban ellép a mezőnytől a Cruzeiro, Sao Paulo, Santos trió, amelynek tagjai a hét végi fordulót is sikerrel vették.
Romário (balra) gólja kevésnek bizonyult
Romário (balra) gólja kevésnek bizonyult
Romário (balra) gólja kevésnek bizonyult
Romário (balra) gólja kevésnek bizonyult
Romário (balra) gólja kevésnek bizonyult
Romário (balra) gólja kevésnek bizonyult
A legjobban az éllovas Belo Horizonte-i gárdának ment a játék, a kék-fehérek a középcsapatnak számító Paranát "lemosták” a pályáról, noha a csapat egyik legjobb góllövője, Deivid nem szerepelt, mert esetleges átigazolásáról tárgyal több európai klubbal. Érdekes módon az első lehetőség a vendég Paraná előtt adódott, Marquinhos ígéretes helyzetből a kapu fölé durrantott, és ezzel meg is pecsételődött csapata sorsa. Először a 17. percben, Cris fejese után rezdült meg Flávio hálója, majd jött a kolumbiai Aristizábal, aki az első félidő derekán (ollózva!), majd a második játékrész elején (lesgyanús helyzetből) volt eredményes. A Paraná ugyan nem sokkal később szépített, ám a befejezés ismét Wanderley Luxemburgo csapatáé volt: a 65. percben Ageu piros lapot kapott Aristizábal buktatásáért, pár perc múlva Alex szabadrúgását követően a labda a vendégek kapujának bal sarkában kötött ki, zárásként pedig Leandrónak a védőkön irányt változtató lövése talált utat a hálóba. "Egy szavam sem lehet a csapatra, a fiúk akkor is hajtottak, amikor már biztos volt a győzelem. Fontos, hogy élvezzék a játékot, mert csak így tudunk tartósan az élen maradni” – fogalmazott Luxemburgo mester.
A Sao Paulo ugyan nem brillírozott Salvadorban a Vitória vendégeként, de így is elhozta mindhárom pontot. A paulisták közül mindössze hárman próbálkoztak gólszerzéssel (kapura tartó lövéssel vagy fejessel), de ők sem vitték túlzásba, ugyanis a statisztikák szerint összesen öt kísérlet ment a Vitória kapujára. Az ilyen "étvágytalanság” korántsem jellemző a Sao Paulóra, ugyanis a gárda a bajnokság eddigi találkozóin átlagban 15.3 próbálkozást jegyez. "Luis Fabiano hiánya nagyon érződött a csapatmunkán. Ha ő a pályán lett volna, biztosan több lehetőség nyílt volna előttünk” – osztotta meg véleményét a sajtóval a Sao Paulo egyik gólszerzője, Rico, akinek annyiban igaza lehet, hogy az említett, de eltiltása miatt nem játszó csapattárs eddig több gólt szerzett (15), mint a salvadori meccsen szereplők együttvéve.
Hiába lépett június 22-e után ismét pályára, és hiába szerzett gólt, Romário sem tudta megmenteni a Fluminensét a vereségtől a kulcsjátékosairól az Arany-kupa miatt lemondó Santos ellenében. A bajnoki címvédő főleg a második félidőben nőtt riválisa fölé, és végül kiütéses győzelmet aratott, amelyet követően Joel Sanata, a Flu újdonsült edzője (aki most még a lelátóról nézte végig a küzdelmet) kijelentette: "Elég a magyarázkodásból és a mentségek kereséséből! A gárda csapnivalóan játszik, rengeteg teendőnk lesz a jövőben.”

Országos bajnokság (Campeonato Brasileiro)

20. forduló:
Corinthians–Guarani 1–0 (Abuda 29.), Fluminense–Santos 1–4 (Romário 39., ill. Elano 36., Nene 45., Ricardo Oliveira 63. – 11-esből, Jerri 91.), Internacional–Figueirense 3–0 (Clayton Xavier 11., Jefferson Feijao 34., Gavilán 42. – 11-esből), Fortaleza–Atlético MG 4–3 (Vinícius 2., 17. – a másodikat 11-esből, Alyson 40., Clodoaldo 66., ill. Tucho 33., Cicinho 38., Marcelo Silva 51.), Atlético PR–Bahia 2–1 (Jádson 21., Dagoberto 49., ill. Nonato 29.), Ponte Preta–Coritiba 1–1 (Fabrício Carvalho 16., ill. Reginaldo Nascimento 80.), Juventude–Paysandu 2–0 (Rafael 30., Geufer 80.), Criciúma–Flamengo 4–3 (Leonardo 1., Léo Oliveira 5., 38., Paulo Baier 23., ill. Andrezinho 56., Jean 80., 86.), Goiás–Sao Caetano 2–1 (Dimba 78., 91. – a másodikat 11-esből, ill. Marcinho 75.), Vitória–Sao Paulo 0–2 (Fabiano 6., Rico 29.), Cruzeiro–Paraná 5–1 (Cris 17., Aristizábal 29., 54., Alex 72., Leandro 85., ill. Fernando Miguel 57.), Vasco–Gremio 2–0 (Donizete 19., Rodrigo Souto 27.)

Az élcsoport: 1. Cruzeiro 43 pont, 2. Sao Paulo 41, 3. Santos 37 (19 mérk.), 4. Coritiba 34 (31–24), 5. Internacional 34 (29–26), 6. Criciúma 33
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik