Märtin és Grönholm nagy csatája

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.08.08. 22:08
Címkék
A várakozásoknak megfelelően izgalmas küzdelmet hozott a finnországi rali-vb-futam első teljes napja, főleg ha azt vesszük alapul, hogy az igazán nagymenők közül senki sem adta fel a versenyt, vagy hogy az első hét helyezett egy percen belül van a napot az élen záró Märkko Märtinhez képest.
De nézzük tételesen! Csütörtökön egy alig több mint két kilométeres szuperspeciálissal nyitották meg a viadalt, és a fiatal Märtin már akkor maga mögé utasította a teljes mezőnyt, ami figyelmeztetésnek kiváló volt. Péntek reggel aztán egy bosszantó hírrel szembesültek a szervezők, a vállfájdalmakkal küzdő Didier Auriol ugyanis bejelentette, hogy nem folytatja a versenyt. A rossz kezdetet aztán annál jobb folytatás követte, köszönhetően elsősorban Märtin és a címvédő Marcus Grönholm hatalmas csatájának. A napi nyolc etap közül hetet ők nyertek meg, mégpedig úgy, hogy egyet (egyből a napi első szakaszt) azonos idővel fejeztek be, a maradék haton pedig testvériesen megosztoztak. A fennmaradó egyetlen gyorsaságit Grönholm csapattársa, Richard Burns teljesítette elsőként, ő ezzel egyébként a közönségdíjat érdemelte ki, a Ruuhimaki környékén kijelölt rész ugyanis az amúgy is látványos ugratókkal tarkított verseny leglátványosabb része.Märtin és Grönholm csatájához visszakanyarodva meg kell említeni, hogy a finn az ötödik gyorsasági után átvette a vezetést a fordostól, és az utolsó előtti gyorsaságiig őrizni is tudta minimális fórját. Ám Märtin végül robbantott, és valamivel több mint két és fél másodperces előnnyel várhatta a nap befejezését. Noha a már említett szuperspeciálison Grönholm egyetlen tizedmásodperccel megelőzte őt, a hétvégét Märtin nyithatja az élről.53. Finn Rali, a vb 9. versenye
Abszolút sorrend 10 gyorsasági szakasz után:
Abszolút sorrend 10 gyorsasági szakasz után:
1. Märtin, Park (észt, brit, Ford Focus WRC) 1:08:16.5 (átlag: 123.3 km/óra), 2. Grönholm, Räutiäinen (finn, Peugeot 206 WRC) 2.6 másodperc hátrány, 3. Burns, Reid (brit, Peugeot 206 WRC) 24.2 mp h., 4. C. McRae, Ringer (brit, Citroen Xsara WRC) 49.3 mp h., 5. Solberg, Mills (norvég, brit, Subaru Impreza WRC) 50.2 mp h., 6. Sainz, Marti (spanyol, Citroen Xsara WRC) 56.7 mp h., 7. Loeb, Elena (francia, Citroen Xsara WRC) 1:21.9 perc h., 8. Mäkinen, Lindström (finn, Subaru Impreza WRC) 1:39.5 p h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik