Rosszul kezdett a Celtic

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.08.09. 22:26
Címkék
Nem a legjobban kezdte a bajnoki szezont az MTK BL-selejtezőbeli ellenfele, a Celtic. Martin O'Neill tanítványai az acélosnak nem igazán nevezhető Dunfermline otthonában csak gól nélküli döntetlenre voltak jók szombaton kora délután.
Meglehet, a sikertelenséget részben magának köszönheti a zöld-fehér csapat, ugyanis a tavalyi idényzáró után Chris Sutton, a kelták csatára azzal vádolta meg a Dunfermline játékosait, hogy lefeküdtek a Rangersnek, amely nagyobb különbséggel tudott nyerni (6–1), mint ők a Kilmarnock ellen (4–0), így a bajnoki cím az örök rivális birtokába került. Suttont megbüntették – a mostani mérkőzésen nem játszhatott –, a Dunfermline pedig oroszlánként küzdött, és bizony kis szerencsével a győzelmet is megszerezhette volna. "A második félidőben rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de egyszer sem tudtunk betalálni. A Chris Sutton-ügy megnehezítette a dolgunkat, ennek ellenére elégedett vagyok a csapat teljesítményével, szerintem jól játszottunk, és a szurkolóink is nagyszerűen viselkedtek” – mondta O'Neill.A Celtic szakvezetője ugyanakkor biztosan el tudott volna képzelni jobb kezdést is, főleg azután, hogy a Rangers magabiztos játékkal sima négyest hintett a jobb sorsra érdemes Kilmarnocknak. A címvédőt gardírozó Alex McLeish csak dicsérni tudta az övéit: "Minden elismerésem a játékosaimé, úgy látom, tökéletesen felkészültek a bajnokságra.”Premier League
1. forduló:
1. forduló:
Rangers–Kilmarnock 4–0 (Lövenkrands 14., Mols 24., Arteta 43., 72. – az elsőt 11-esből), Dunfermline–Celtic 0–0, Dundee United–Hibernian 1–2 (Samuel 46., ill. Riordan 74., McManus 88. – 11-esből), Hearts–Aberdeen 2–0 (De Vries 16., Kirk 90.), Motherwell–Dundee 0–3 (Rae 23., Wilkie 43., Smith 84.), Partick Thistle–Livingston 1–1 (Milne 31., ill. Pasquinelli 77.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik