Későn ébredt a New Jersey

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2006.01.12. 01:36
Címkék
Carter (jobbra) mindent megtett
Carter (jobbra) mindent megtett
Carter (jobbra) mindent megtett
Carter (jobbra) mindent megtett
Carter (jobbra) mindent megtett
Carter (jobbra) mindent megtett
Tíz mérkőzés után véget ért a New Jersey sikersorozata, a Netsnek a bajnoki címvédő San Antonio parancsolt megálljt. Pedig Vince Carter mindent megpróbált, hogy Texasban is sikerre vigye csapatát: hét perc sem volt hátra, amikor még 16 ponttal vezetett a Spurs, ám a hátralévő időben 15 pontot dobó csatár vezérletével a vendégek négy pontra lefaragták hátrányukat. Ekkor azonban elfogyott az idő, és véget ért a mérkőzés.

Az agresszívan játszó Netsnek köszönhetően a San Antonio húsz büntetőt dobott a negyedik negyedben, erre fennállása során még nem volt példa. Tim Duncan, a csapat legeredményesebb kosarasa 13 pontot szerzett a vonal mögül. Gregg Popovich, a győztes csapat edzője mérges volt a kis híján elszórakozott találkozó miatt.
"Nem összpontosítottunk eléggé, nem próbáltuk meg összeszedni magunkat, mintha senkit sem érdekelt volna, mi lesz az eredmény – dühöngött Gregg Popovich. – És ez nemcsak a fiúkra vonatkozik, hanem rám is. A végén együtt zuhantunk össze, ez szégyenteljes produkció volt."

A mérkőzésen a Nets 14-szer, a Spurs hússzor adta el a labdát, nem túlzás kijelenteni, hogy a gárdák egymás hibáiból éltek. Vince Carter is hullámzó teljesítményt nyújtott, hiszen az első negyedben 14 pontot dobott, a második 12 perc elejétől a záró játékrész derekáig mindössze ötöt, aztán újra belelendült.

NBA, ALAPSZAKASZ, 70. JÁTÉKNAP
San Antonio Spurs–New Jersey Nets 96–91 (27–22, 22–19, 21–24, 26–26). Ld: Duncan 27, T. Parker 18, Ginóbili 16, ill. V. Carter 34, Kidd 15, Krsztics 14
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik