A csatár tudja, mit akar

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2006.01.18. 00:50
Címkék
Valóban elkezdte kedden az erősítést az Újpest. Amint arról a keddi számunkban hírt adtunk, az Újpest megszerezte a tehetséges diósgyőri támadót, Tisza Tibort, aki a DVTK színeiben az ősszel tizennégy meccsen öt gólt szerzett. A 21 esztendős utánpótlás-válogatott labdarúgó már aláírta a szerződését, így 2009. június 30-ig a Megyeri útiak játékosa. Az Újpest tehát minőségi cserét hajtott végre, a Sopronba távozó Feczesin Róbert helyére szintúgy jó képességű futballistát szerződtetett. Tisza Tibor csütörtök reggel csatlakozik a lila-fehérek keretéhez.
Tisza Tibor – veszélyes támadót szerzôdtetett az Újpest
Tisza Tibor – veszélyes támadót szerzôdtetett az Újpest
Tisza Tibor – veszélyes támadót szerzôdtetett az Újpest
Tisza Tibor – veszélyes támadót szerzôdtetett az Újpest
Tisza Tibor – veszélyes támadót szerzôdtetett az Újpest
Tisza Tibor – veszélyes támadót szerzôdtetett az Újpest
– Ha pontosak az információink, akkor önt több klub is szerette volna szerződtetni: mi szólt az Újpest mellett?
– Valóban több klub keresett meg, de csak négy-öt egyesület érdeklődése volt érdemleges – mondta Tisza Tibor. – Az újpestiek ajánlata már az első pillanatban szimpatikus volt, és végül az döntött, hogy jó körülmények közé kerülök, és hogy biztos a klub háttere. A szakmai munka minőségét pedig az jellemzi legjobban, hogy a csapat az első helyen áll a bajnokságban, egyszóval merész célokért küzdhetek majd.

– Az első nagy feladat az lesz, hogy bekerüljön a kezdőcsapatba. A konkurenciát a hússzoros válogatott Kovács Zoltán a legjobbak között nyolc lehetőséget kapó Rajczi Péter jelenti.
– Én azért jöttem Újpestre, mert játszani akarok. Biztos vagyok benne, hogy megkapom majd a bizonyítási lehetőséget. Tudom, hogy jó képességű vetélytársaim vannak, de… Engem nem a kispadra szerződtetett az Újpest, nagy kihívást jelent számomra ez a helyzet, de kész vagyok harcolni a posztomért.

– Az Újpest a Diósgyőrt fogadja a tavaszi nyitányon. Foglalkoztatja-e a gondolat, hogy a Megyeri úti első mérkőzését a volt csapata ellen játszhatja?
– Biztosan furcsa érzés fog el, és lesz majd bennem drukk is. Azt hiszem, hogy amíg a miskolciak játékosa voltam, becsülettel küzdöttem a csapat sikeréért, tehát nem tehetnek nekem szemrehányást az elmúlt időszak miatt.

– Mi abból az igazság, hogy a DVTK érdeke is azt kívánta, hogy most eladja?

– Én is úgy éreztem, hogy a vezetők örülnének neki, ha most távoznék. Ezzel a lehetőséggel tulajdonképpen sokat segítettem a klubnak, hiszen jelentős összeget kapott értem a Diósgyőr. Ha a nyáron jöttem volna el, akkor ingyen válthattam volna klubot, szóval ezzel most mindenki jól járt.
A támadó árával kapcsolatban megkerestük Dányi Szilárdot, az Újpest ügyvezető igazgatóját, aki üzleti titokra hivatkozva nem árulta el, hogy klubja mennyit fizetett a fiatal támadóért.

A Megyeri útiak másik nagy erősítése lehet Füzi Ákos, aki keddig várt arra, hogy az Admira Wacker kifizesse a vele szemben fennálló tartozását. Az összeg azonban a banki zárásig (délután négyig) nem érkezett meg a futballista számlájára. A 12-szeres válogatott labdarúgó ezért újabb lépéseket tesz a klubbal szemben.
"Szerdán levelet küldök az osztrák csapat vezetőinek, amelyben közlöm, hogy miután nem fizették ki a tartozásukat, a továbbiakban nem tekintem magam az Admira játékosának – mondta Füzi Ákos. – Következő lépésként feljelentem az egyesületet, a jogi ügyeket pedig majd Ausztriában intézik. Az Újpest ajánlata közel áll hozzám, tetszik, amit felvázoltak a lila-fehér klub vezetői. Meghallgatom még a debrecenieket is, és utána döntök."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik