És akkor előszedte McGradyt

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2006.01.25. 00:52
Címkék
A milwaukee-i Bobby Simmons élete legjobb formáját hozta a Houston elleni mérkőzés első félidejében. Védekezésben Tracy McGrady őrzése volt a feladata, és kiválóan meg is oldotta: sorozatban szedte el a labdát és hajszolta reménytelen, elrontott dobásokba ellenfelét, aki csak 14 pontig jutott. Ezután azonban beindult a hátsérüléséből teljesen felépült McGrady, aki a negyedik negyedben varázsolni kezdett.Egypontos, 76–75-ös Rockets-vezetésnél szenzációs ötpercet produkált: 19–0-s rohamra vezette csapatát, a termésből egy Lonny Baxter-büntető híján mindent magára vállalt, és amikor a Bucks zsinórban kihagyott 17 mezőnykísérlet után végre betalált, már 95–75 volt az állás. Simmons már sehol sem volt, a meccs eldőlt."A Houstonnak egyszerű a taktikája: a negyedik negyedig szorosan tartja az állást, aztán előszedi McGradyt, aki beindul, és egyedül eldönti a meccset" – mondta Terry Stotts, a Milwaukee edzője. Kollégája, Jeff Van Gundy nemigen talált magyarázatot a negyedik negyedre: "Képtelen vagyok felfogni, hogyan csinálja. Egy biztos: ő a legjobb a ligában idegen pályán" – mondta a tréner, utalva arra, hogy kedvence az idegenbeli meccseken 30.7 (a legutóbbi hét találkozón 38.0), hazai pályán 19.1 pontos átlaggal áll.A Rockets McGrady nélkül mind a 13 szezonbeli meccsét elvesztette, a csatárral viszont 14, 13 a mérlege.Távirati stílusban


A New Jersey-i Jason Kidd 17 ponttal, 12 lepattanóval és 10 gólpasszal pályafutása 70. tripladupláját érte el, a Nets mégis kikapott Salt Lake Cityben.
Carmelo Anthony 16-ból 13 mezőnykísérletét értékesítette a Toronto ellen, ezzel győzelemre is vezette a Denvert.
Az előző játéknapon 81 pontot dobó Kobe Bryant szerint nem lehetetlen beállítani vagy megdönteni Wilt Chamberlain százpontos csúcsát, ennek ellenére nem ez a cél hajtja a jövőben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik