Dallas: újabb sikersorozat

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2006.01.30. 01:55
Címkék

Nem fáradt bele a Dallas az ötmeccses, vereség nélküli Csendes-óceán-parti túrájába. Hazatérte után a Utah-t fogadta, és 14 pontos győzelmet aratott. Pedig Avery Johnson edző attól félt, hogy az utóbbi idők sikerei miatt elszállnak maguktól a játékosai. De nem ez történt – sorozatban nyolcadszor is győztek.
Még az is belefért, hogy Dirk Nowitzkinak kimenjen a bokája, igaz, nem volt súlyos a sérülése, a második negyed elejének kihagyása után visszatért a parkettra. Nem vállalt sokat, de nyolc mezőnykísérletéből hatot így is értékesített, s nyolc büntetője egyikénél sem hibázott. Josh Howard pedig eközben szívesen a kezébe vette az irányítást, és 24 pontjával jelentős érdemeket szerzett a sikerből. A Mavericks remek formájának köszönhetően 34 győzelmével és tíz vereségével beérte a San Antoniót a Nyugati főcsoport élén. Nyolcmeccses sikersorozatának beszédes mutatói vannak: a széria során egyetlen ellenfelét sem engedte száz pontig, öt diadalt legalább 14 pontos különbséggel zárt.

„Tudjuk, hogy sokan még mindig kritizálják a védekezésünket. Ám ezek a hangok az egyik fülünkön be, a másikon pedig ki” – mondta Josh Howard.
„Nagyon jól védekezünk – tette hozzá Dirk Nowitzki. – Avery rendszere tökéletesen működik, az ellenfél minden dobásánál ott vagyunk.”

NBA, ALAPSZAKASZ, 86. JÁTÉKNAP
Dallas Mavericks–Utah Jazz 103–89 (25–18, 26–24, 22–23, 30–24). Ld: Jo. Howard 24, Nowitzki 21, Terry 18, Van Horn 15, ill. D. Brown 18, Kirilenko 17, Okur 16, Giricek 15

Távirati stílusban

A Washingtontól vereséget szenvedő Charlotte tíz mérkőzés óta képtelen nyerni.

A Clippers ötödször nyert zsinórban, ebben a szezonban még nem volt ilyen jó sorozata.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik