Meglepetésre edzőváltás

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.09.25. 23:48
Címkék
A szombati, Győr elleni 6–0-s vereség után még csak ultimátumot kapott, a szerdai Magyar Kupa-búcsú (1–0-s vereség az NB II-es Makótól) azonban már Vágó Attila állásába került Diósgyőrben. Legközelebb szombaton lép pályára a DVTK, a csapat kispadján megbízott edzőként a korábbi pályaedző, Benczés Miklós ül majd.

A DVTK vezetői hétfőn fogalmazták meg az ultimátumot: a csapatnak az őszi idény hátralévő hét meccsén tizenkét pontot kell szereznie, különben edzőt váltanak, és néhány labdarúgótól elköszönnek. Arra egyelőre csak tippelni lehet, hogy a Diósgyőr megszerzi-e az előírt pontmennyiséget, a lebegtetett edzőváltásból viszont csütörtökön máris valóság lett. A DVTK ugyanis tegnapelőtt 1–0ra kikapott az NB II-es Makó otthonában, és ennek a vereségnek csütörtökön egy közlemény lett a folytatása. Ebből többek között megtudható: „...az MK-vereség a csapatot körülvevő körülményeknek is tulajdonítható. A Diósgyőr FC Kft. tulajdonosát és vezetőit egy ideje méltánytalan támadások érik. A DVTK életében tevékenykedők elkötelezettek a labdarúgás iránt, de nem kockáztathatják sem a személyük, sem a családjuk biztonságát. Ezért a tulajdonos mérlegre teszi további miskolci szerepvállalását. A helyzet értékelésekor a taggyűlés úgy döntött, hogy megköszöni Vágó Attila vezetőedző munkáját. A felmentett tréner feladatait megbízott edzőként Benczés Miklós látja el.”

Vagyis az együttest szinte napra pontosan egy éven keresztül irányító Vágó Attila nem kapta meg a lehetőséget a javításra, szombaton a Fehérvár elleni hazai bajnoki találkozón pályaedzője, a TF-diplomás és A-licences Benczés Miklós felel majd a szakmai munkáért. Dlusztus Imre ügyvezető elmondta, nem kell kapkodniuk, hiszen egy MLSZ-rendelkezés értelmében harminc napon keresztül ülhet megbízott tréner a kispadon…

„A csapat várakozás alatt teljesít a bajnokságban, ezért is léptettünk életbe szankciókat a hét elején – fogalmazott az edzőváltás után Baranyi Sándor, a DVTK-t működtető cég elnökvezérigazgatója. – Noha az NB II-es Makóval szemben elbúcsúztunk a kupában, még ettől sem kellene a Tiszának mennünk, csakhogy azt már rendkívül méltánytalannak tartom, amikor a szurkolók kórusban szidják az edzőt, vagy éppen megtámadják az ügyvezető családját. Nem állíthatom, hogy elégedett voltam Vágó Attila munkájával, hiszen a nyolc forduló alatt elért nyolc pont nem feltételez jó teljesítményt, azonban akkora ellenszenv övezte személyét, hogy lépnünk kellett. Nagyon sajnálom a történteket, és azzal is tisztában vagyok: hibázni csak az tud, aki dolgozik…”

Diósgyőrben többen úgy vélekednek, Baranyi Sándor idővel más városba költözteti majd a csapatot, ám az üzletember a felvetésre azt felelte: „Nem szabad ettől félniük, nem akarok kárt okozni a DVTK-nak.”

A Diósgyőr talpra állítása tehát Benczés Miklósra vár, aki nem tagadja, váratlanul érte a felkérés.

„A hét elején még arról volt szó, hogy hét meccsen tizenkét pontot kell szereznünk, így a makói fellépést követően meglepett Vágó Attila felmentése – mondta Benczés Miklós. – Sajnálom a történteket, hiszen a csapatnak voltak jó mérkőzései, ráadásul igazán jól éreztem magam a pályaedzői szerepkörben. Kényszerhelyzetben vállaltam el a felkérést, és abban bízom, hogy igényes közönségünk vevő lesz majd a Fehérvár elleni futballunkra. Csak olyan labdarúgó léphet nálunk pályára, aki minden tekintetben százszázalékosan rendben van, és az is biztos, hogy az összeállításnál kikérem majd a rendkívül tapasztalt Veréb György véleményét.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik