Írország: Roy Keane visszavonult a válogatottságtól

Vágólapra másolva!
2005.10.14. 19:55
Címkék
Visszavonult a válogatottságtól Roy Keane (képünkön), az angol Manchester Unitedben szereplő ír középpályás, miután hazájának nem sikerült kivívnia a 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokságon való szereplés jogát.

"Mint az ország minden futballszurkolója, én is nagyon csalódott vagyok, hogy Írország nem jutott ki a vébére" - áll a 34 esztendős labdarúgó közleményében. "Azonban bármennyire is szeretnék továbbra is hazám válogatottjában szerepelni, úgy érzem, eljött az ideje, hogy búcsút intsek a nemzetközi labdarúgásnak és klubszinten igyekezzek további eredményeket elérni pályafutásom hátralévő részében."

A hatvanhatszoros válogatott Keane lábtörése miatt nem vehetett részt az írek utolsó két világbajnoki selejtezőjén. Írország az európai zóna 4. csoportjának negyedik helyén végzett, miután utolsó mérkőzésén hazai pályán gólnélküli döntetlent játszott Svájccal.

Keane kihagyta hazája utolsó, 2002-es vb-szereplését, miután összeveszett az akkori szövetségi kapitánnyal, Mick McCarthyval és otthagyta a válogatottat. Az agresszivitásáról és pályán kívüli problémás ügyeiről is ismert középpályás korábban célzott rá, hogy elhagyja jelenlegi klubját, a Manchester Unitedet, és más csapatban, esetleg más bajnokságban folytatja karrierjét.

Válassza ki, melyik zónára kíváncsi!
Európai zóna: eredmények, menetrend
Dél-amerikai zóna: eredmények, menetrend
Afrikai zóna: eredmények, menetrend
Közép- és észak-amerikai zóna: eredmények, menetrend
Ázsiai zóna: eredmények, menetrend
Óceániai zóna: eredmények, menetrend
MÁR KIJUTOTTAK A VB-RE

Futball-lexikon
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik