Külföldi labdarúgás: Okocha és Popovic is Katarba igazolt

Vágólapra másolva!
2006.07.19. 12:04
Címkék
A korábbi nigériai válogatott Jay-Jay Okocha egyéves szerződést írt alá a katari első osztályban szereplő Sports Club csapatához. Követi őt az országba Tony Popovich, a németországi világbajnokságon szereplő ausztrál válogatott védője is.

A 32 éves Okocha (képünkön), aki májusban távozott a Bolton Wanderers együttesétől, 123-szor lépett pályára az angol első osztályban, ezeken 18 gólt szerzett, korábban pedig a PSG játékosa volt.

„Jay-Jay természetesen azért jön, hogy segítse az együttest a bajnokságban. – nyilatkozta Shiekh Jassim, a katari Sport Klub elnökségének egyik tagja. „Sikeresen átment az orvosi vizsgálatokon, és minél gyorsabban szeretne csatlakozni az épp Csehországban edzőtáborozó csapathoz.

A 74-szeres válogatott Okocha 1993-ban debütált a válogatotban, 1996-ban Nigéria válogatottjával aranyérmet szerzett az atlantai olimpián, 1994-ben, 1998-ban és 2002-ben pedig tagja volt országa válogatottjának az aktuális világbajnokságon.

A rutinos focista azután vonult vissza a válogatottságtól, miután Nigéria az idei Afrikai Nemzetek Kupa elődöntőjében vereséget szenvedett Elefántcsontpart csapatától.

A 33 éves Tony Popovic, Ausztrália csapatának védője szintén a katari első osztályba igazolt a rivális Al Arabi Sports Clubhoz.

Az 57-szeres válogatott Popovic korábban a Sidney United, a Sanfree Hiroshima, legutóbb öt évig pedig az angol Crystal Palace csapatában játszott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik