Távozott Carlos Alberto Parreira

Vágólapra másolva!
2006.07.19. 20:39
Címkék
A Brazil Labdarúgó-szövetség kiadta a válogatott szövetségi kapitányának, Carlos Alberto Parreirának a menlevelét. Ezt ma egy hivatalos közleményben hozta nyilvánosságra a szövetség.
Miután ma reggel Ricardo Teixeira, a szövetség első embere találkozott a szakemberrel, kettejük megbeszélése végén úgy álltak fel az asztaltól, hogy nem folytatják tovább a közös munkát.

A döntést így tulajdonképpen együtt hozták meg a felek, mondhatni közösen. Parreirának tulajdonképpen más választása nem nagyon volt, de az is elképzelhető, neki is elég volt. A szakembernek ezt követően minden munkakapcsolata megszakad a szövetséggel.

A németországi világbajnokságon a címvédő dél-amerikaiak a negyeddöntőben búcsúztak, miután a később döntős Franciaország 1-0-ra legyőzte őket.

Miután a világsztároktól hemzsegő együttes nem jutott be a legjobb négy közé, a kapitányt érhetően minden fórumon kemény kritikákkal illették hazájában.

És ehhez nyugodtan hozzávehetjük, a világbajnoki aranyérem legfőbb vármonyosai addig sem parádéztak, jócskán adósak maradtak a tőlük várt teljesítménnyel. A lehengerlő játékkal és a pazar gólokkal.

Parreira az 1994-s, Egyesült Államokban megrendezett világbajnokságon aranyérmet nyert a dél-amerikai csapattal. Utódját a brazil illetékesek rövid időn belül kinevezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik