Robinho újabb góljával a seleção csoportmásodikként jutott tovább

Vágólapra másolva!
2007.07.05. 08:25
Címkék
Megszerezte a B csoport második helyét a brazil válogatott, miután 1-0-ra győzött Ecuador ellen. A seleção gólját Robinho szerezte, rajta kívül más egyelőre nem tudott gólt lőni a címvédőnél. Ecuador három vereséggel zárta a kontinensbajnokságot, és kiesett.
Eddig még csak Robinhót ünnepelhették gól után honfitársai
Eddig még csak Robinhót ünnepelhették gól után honfitársai
Eddig még csak Robinhót ünnepelhették gól után honfitársai
Eddig még csak Robinhót ünnepelhették gól után honfitársai

A brazil válogatott a pont nélkül álló Ecuadorral találkozott. Dunga szövetségi kapitány sérülés miatt nem számíthatott Elanóra és Maiconra, őket Josué és Daniel Alves helyettesítette. A másik oldalon Luis Fernando Suarez szépen felforgatta csapatát, kispadra került többek között Mora kapus, Hurtado, De la Cruz és a két Tenorio.

A kapuban Elizaga a 18. percben igazolta a kapitányi döntést, ugyanis remekül vetődött ki, amikor Gilberto beadásából Vágner Love kapura pördített.

Ezzel jó időre ellőtte a puskaport Dunga együttese, a jól záró ecuadoriakkal szemben nem kerültek helyzetbe. A másik oldalon viszont Benitez jó lövéssel tesztelte Donit, ám a brazil kapus szögletre tolta a labdát.

A félidő végén mindkét oldalon adódtak még lehetőségek: előbb egy Julio Baptista-lövést, majd Robinho ismétlését védte Elizaga, majd a túloldalon a rosszul kifutó Doni mellett elvitte Borja a labdát, de már kisodródott, és az üres kapu helyett az oldalhálót találta el.

A 45. percben ecuadori labdavesztés után Vágner Love sarkazott Robinho elé, ám a Chile elleni meccs hőse ezúttal kapu mellé lőtt. Ráadásul Elizaga tartotta a lelket csapatában, a lefújás előtt még Julio Baptista fejesét védte óriási bravúrral.

Az 54. percben Robinho csinálta meg a cselt Espinoza mellett, majd a földre rogyott. Az ecuadori védő ugyan odakapott, de Pezzotta játékvezető – elég szigorúan – megítélte a büntetőt. A sértett állt a labda mögé, és a bal sarokba lőtt. Elizaga rajta volt a büntetőn, de nem tudott védeni.

A gól után sokáig nem láttunk komolyabb helyzetet, a hajrához érkezve Vágner Love előtt adódott lehetőség, de a támadó a jelek szerint teljesen formán kívül érkezett a kontinensbajnokságra, nem is tudta értékesíteni a helyzetet.

A brazilok végül 1-0-ra nyerték meg a meccset, az viszont intő jel számukra, hogy a négy gólig jutó Robinhón kívül más nem tudott betalálni az ellenfelek kapujába. Ecuador pont nélkül zárta a kontinensbajnokságot.

COPA AMERICA, B CSOPORT, 3. FORDULÓ

BRAZÍLIA-ECUADOR 1-0 (0-0)
Puerto La Cruz, 38.000 néző. Sergio Pezzotta (argentin).
Brazília: Doni - Dani Alves (Alex Silva, 79.), Alex, Juan, Gilberto (Kleber, 56.) - Mineiro, Gilberto Silva, Josué, Julio Baptista (Diego, 73.); Robinho, Vagner Love.
Szövetségi kapitány: Carlos Dunga
Ecuador: Elizaga - Bagui, Guagua, Giovanni Espinoza, Reasco - Edison Méndez, Segundo Castillo, Antonio Valencia, Ayoví (Caicedo, 78.) - Borja (Tenorio, 60.), Cristian Benítez.
Szövetségi kapitány: Julio Cesar Caceres
Gólszerző: Robinho (11-esből, 55.).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik