U20-as vb: Csehország 11-esek után jutott be az elődöntőbe

Vágólapra másolva!
2007.07.15. 08:16
Címkék
Csehország válogatottja 1-1-es döntetlen után 11-esekkel 4-3-ra legyőzte az Európa-bajnok Spanyolország csapatát az U20-as labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, és ezzel bejutott a legjobb négy közé, ahol Ausztriával méri majd össze erejét. A másik ágon a Chile–Nigéria és az Argentína–Mexikó párharcok győztesei vívhatják majd az elődöntőt.
Nem ők voltak az esélyesek, mégis nyertek
Reuters
Nem ők voltak az esélyesek, mégis nyertek
Nem ők voltak az esélyesek, mégis nyertek
Reuters
Nem ők voltak az esélyesek, mégis nyertek

Az Edmontoni Nemzetközösségi Stadionban megrendezett cseh–spanyol összecsapás első félidejében nem nagyon kápráztatták el a csapatok a közönséget, de aztán a második játékrészben felpörögtek az események.

Bár a spanyolok tűntek jobbnak, az 53. percben csak hajszál híján nem kerültek hátrányba, amikor Martin Fenin óriási helyzetben fejelte mellé Lukas Kuban átadását.

A rendes játékidő lejárta előtt 12 perccel a spanyol hatalmas ziccert rontottak el: Adrian Lopeznek csak be kellett volna pöckölnie az üres kapuba Gerard Pique labdáját, de eltalálta a kapufát.

A 0-0-s eredmény után hosszabbítás következett, és a 103. percben Petr Janda szöglete után a brnói Lubos Kalouda Adan kapus hibáját kihasználva megszerezte a vezetést a cseheknek (0-1).

A hispánok azonnal megpróbáltak egyenlíteni, de Pique a felső kapufára fejelt nem sokkal a gól után.

A ráadás második felében, a 110. percben aztán már sikerült, ami korábban nem, ekkor Alberto Bueno előbb még a kapufára lőtt, de a kipattanót Juan Manuel Mata bevágta a hálóba (1-1).

Bueno később elrontotta a meccslabdát, így 11-esek következtek. A párbajban a spanyol Marc Valiente felső kapufát lőtt, míg Radek Petr, a csehe kapusa kivédte Pique labdáját, így a csehek 4-3-ra megnyerték az „orosz rulettet”, s ezzel az elődöntőt.

Az Ausztria–Csehország elődöntőt július 18-án rendezik meg.

U20-AS LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, KANADA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik