Egyetlen góllal verték a címvédő argentinok Jesus Ramirez csapatát

Vágólapra másolva!
2007.07.16. 08:24
Címkék
A címvédő argentinok jutottak az elődöntőbe az U20-as labdarúgó-világbajnokságon, miután egyetlen góllal legyőzték Mexikó legjobbjait. Chile válogatottja hosszabbításban 4-0-ra győzte le a nigériaiakat, és a négy közé került, ahol Argentínával mérkőzik majd.
Az argentin csapat öröme a győzelem után
Reuters
Az argentin csapat öröme a győzelem után
Az argentin csapat öröme a győzelem után
Reuters
Az argentin csapat öröme a győzelem után

Jól kezdett Hugo Tocalli argentin kapitány együttese a Frank Clair stadionban, Ottawában, hiszen Angel Di Maria próbálkozása után Alfonso Blancónak, a mexikóiak kapusának kellett bravúrral hárítania. A másik oldalon Carlos Vela szerezhette volna meg a vezetést a zöldmezeseknek, de az a lehetőség is kimaradt.

Az első félóra végén aztán újra Jesus Ramirez „azték” válogatottja szerezhette volna meg a vezetést, azonban az előbb említett Vela ezúttal sem volt szerencsés, hiszen lövése után a kapufán csattant a labda.

Az első játékrész hajrájában megszerezte a vezetést Argentína, és mint utóbb kiderült, ez volt a továbbjutás sorsát eldöntő gól is. Ekkor Maximiliano Moralez lövése pattant meg Julio Cesar Dominguezen, és a labda a hálóban kötött ki.

Maximiliano Moralez szerzi meg a találkozó egyetlen gólját
Reuters
Maximiliano Moralez szerzi meg a találkozó egyetlen gólját

Chile négy gólt lőtt a ráadásban

A Kanadában zajló U20-s labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében Chile hosszabbításos mérkőzésen gyűrte le Nigériát.
A rendes játékidőben nem született találat, jöhetett a hosszabbítás. Annak hatodik percében gólt szerzett a dél-amerikai együttes, majd emberelőnybe is került. A megfogyatkozott nigériai csapat a hajrára teljesen szétesett és további három gólt kapott a mérkőzés utolsó hat percében.
A mexikóiak a második játékrészben mindent megtettek az egyenlítésért, azonban az címvédő magabiztosan játszott, és a Ramirez-gárda előtt ritkán adódott igazi lehetőség.

Sok szakember tartotta a torna legesélyesebb csapatának a mexikói korosztályos válogatottat, hiszen két évvel ezelőtt ők nyerték a perui U17-es világbajnokságot.

Most azonban a negyeddöntő jelentette a végállomást Jesus Ramirez együttesének. Az argentinok pedig újabb lépést tettek hatodik világbajnoki címük megszerzése felé.

Ahhoz, hogy újra a fináléba kerüljön a Tocalli-csapat, le kell győznie magyar idő szerint csütörtökről péntekre virradó éjszaka Chile együttesét Torontóban.

A másik ágon Csehország és Ausztria méri össze magát és harcol a döntőbe jutásért.

U20-S VILÁGBAJNOKSÁG:

NEGYEDDÖNTŐ:
Argentina – Mexikó 1-0 (M. Moralez 45.)
Chile – Nigéria 4-0 - h.u. (Grondona 96., Isla 114. – tizenegyesből, 118., Vidangossy 120.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik