Futballvilág: rövid hírek Japántól, Anglián át Németországig

Vágólapra másolva!
2007.07.16. 10:34
Címkék
Franck Ribery kisebb sérülést szenvedett
Franck Ribery kisebb sérülést szenvedett
Franck Ribery kisebb sérülést szenvedett
Franck Ribery kisebb sérülést szenvedett
Jól megy a fiataloknak
JAPÁN. Második mérkőzését is megnyerte a niigatai nemzetközi tornán szereplő magyar U18as válogatott. Sisa Tibor csapata az Új-Zéland elleni 4–2-es siker után vasárnap hasonló arányban verte meg a niigatai tartományi együttest. A magyar fiatalok így bejutottak a rangos esemény döntőjébe, ahol Peru lesz az ellenfél.

Magyar gól a Boltonban
ANGLIA. Gólt szerzett az élvonalbeli Bolton Dél-Koreában túrázó csapatában Harsányi Zoltán. A magyar nemzetiségű, de szlovák állampolgárságú csatár a mexikói Chivas ellen 2–0ra megnyert felkészülési találkozón volt eredményes. A 20 éves támadó, bár a szlovák utánpótlás-válogatottban már szerepelt, a jövőben elméletileg még játszhatna a magyar felnőttválogatottban.

Új fű a Wembleyben
ANGLIA. Bár csak márciusban adták át az új Wembleyt, máris kicserélik a gyepszőnyeget a stadionban, hogy megfelelő körülmények fogadják az augusztus 5-én az angol Szuperkupáért (Community Shield) harcba szálló két együttest, a Manchester Unitedet és a Chelsea-t. Korábban a brazil válogatott tagjai és a West Brommal osztályozót játszó Gera Zoltán is kritizálta az aréna füvét.

Brazil a sváboknál?
NÉMETORSZÁG. A Stuttgart kölcsön szeretné venni a Zaragoza brazil támadóját, Ewerthont. A 26 éves futballista korábban már játszott Németországban, 2001 és 2005 között a Dortmund játékosa volt. A csatár hétfőn csatlakozik az Ausztriában edzőtáborozó német bajnokcsapathoz.

Megsérült a légiós
NÉMETORSZÁG. Kisebb sérülést szenvedett Franck Ribéry, a Donaueschingenben edzőtáborozó Bayern München francia középpályása. A 24 éves válogatott futballistának a bal combja húzódott meg, és néhány napos pihenő vár rá.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik