Szambastop, avagy Dunga forradalmat csinált a brazil válogatottnál

Vágólapra másolva!
2007.07.17. 21:15
Címkék
A brazil világbajnok, az immár Copa América-győztes szövetségi kapitány, Dunga (képünkön) munkamániás ember. A magánélete nem szolgáltat annyi témát az újságíróknak - pedig a napokban született meg fia, Matheus - mint a szakmai elhivatottsága: őt nem érdekli a fociszamba, szerinte a brazil válogatott a racionális erőfutballal juthat el a világbajnoki címig.
Reuters
Reuters

A brazil kapitányról további érdekességeket a szerdai Nemzeti Sportban olvashatnak.
„A brazil nép világbajnok csapatot akar látni. Ez viszont nem megy úgy, hogy kisétálunk a pályára, és elkezdünk szambázni! Ha ezt tesszük, akkor ismét eltelik huszonnégy év világbajnoki arany nélkül. Emlékezzenek vissza, hogy 1970 és 1994 között szinte semmit sem nyertünk, pedig micsoda játékosaink voltak!

Pelé idejében még belefért a szambázás, manapság már nem” – e szavakkal zárta le a csoportmérkőzéseket Dunga, a brazil válogatott szakvezetője, majd magabiztosan kijelentette, hogy a csapat megnyeri a 42. Copa Américát. A keményfejű, mindenféle edzői tapasztalatot nélkülöző szövetségi kapitány azonban a kétkedők torkára forrasztotta a szót.

Dunga kinevezése és az egy éve tartó, vitathatatlan sikersorozata azoknak szolgáltat muníciót, akik szerint az edzői szakma nem atomfizika vagy kvantummechanika, elég, ha valaki hajdanán jó játékos volt, s ha tapasztalata megfelelő szigorral és lendülettel párosul, akkor semmi sem elérhetetlen számára.

A buldogképű korábbi védekező középpályást ugyanis 2006. július 24-én olyan szaktekintélyek előtt favorizálta a Brazil Labdarúgó-szövetség a Franciaország elleni 0–1-gyel kegyvesztetté váló Carlos Alberto Parreira utódjaként, mint Wanderleí Luxemburgo, a Real Madrid korábbi mestere és a perui válogatottnál bravúrosan ténykedő Paulo Autuori.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik