Japán és Irak is bejutott a kontinenstorna elődöntőjébe

Vágólapra másolva!
2007.07.21. 17:55
Címkék
Japán és Irak válogatottja is bejutott az Ázsia-kupa elődöntőjébe. Előbbi Ausztráliát verte tizenegyesekkel, utóbbi pedig 2-0-ra győzött a sorozat egyik házigazdája, Vietnam ellen.
Örülhetnek a japánok: bejutottak az elődöntőbe
Reuters
Örülhetnek a japánok: bejutottak az elődöntőbe
Örülhetnek a japánok: bejutottak az elődöntőbe
Reuters
Örülhetnek a japánok: bejutottak az elődöntőbe

Hanoiban Japán és az első Ázsia-kupáján résztvevő Ausztrália válogatottja csapott össze a negyeddöntőben.

Az óceániai zónából átkerült együttes a 68. percben John Aloisi révén szerzett vezetést, az Alaves támadója azt használta ki, hogy a japán védők nem tudtak felszabadítani Harry Kewell szöglete után.

Három perc múlva már egyenlő volt az állás, Takahara már a negyedik gólját szerezte a tornán, ballábas lövése talált utat az ausztrál kapuba.

Graham Arnold válogatottja ráadásul a 76. percben emberhátrányba került, a játékvezető ugyanis Vince Grellát kiállította, aki kezével eltalálta Takahara arcát.

A japánok az emberelőnyt nem tudtak gólra váltani, még Nakamura Sunszuke járt hozzá a legközelebb, de Mark Schwarzer óriási bravúrral hárított a hosszabbítás utolsó percében.

A tizenegyespárbajból a japánok jöttek ki jobban, ugyanis ők mindegyik büntetőt belőtték, ellenben a másik oldalon Kavagucsi kapus Kewell és Neill próbálkozását is hárította.

A japánok Szaúd-Arábiával vagy Üzbegisztánnal találkoznak az elődöntőben.

A másik mérkőzésen Junisz Mahmud duplája jelentette az iraki válogatott továbbjutását a sorozat egyik házigazdája, Vietnam ellen. A csapatkapitány már a második percben megszerezte a vezetést, Akram szabadrúgását bólintotta a hálóba.

Mahmud a 65. percben szabadrúgásból duplázta meg az előnyt, majd akár a mesterhármast is megszerezhette volna, de újabb lövése a kapu fölé szállt.

Az iraki együttes következő ellenfele a Dél-Korea – Irán párharc győztese lesz.

ÁZSIA-KUPA, NEYEDDÖNTŐ

Japán - Ausztrália 1-1 (tizenegyesekkel: 4-3)
G: Takahara (71.) ill. Aloisi (68.)
Irak - Vietnam 2-0
G: Mahmud (2., 65.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik