A Koreai Köztársaság legjobbjai tizenegyesekkel léptek tovább

Vágólapra másolva!
2007.07.22. 21:42
Címkék
Japán és Irak már szombaton biztosította helyét az Ázsia Kupa elődöntőjében, vasárnap pedig a Koreai Köztársaság és Szaúd-Arábia is bejutott a legjobb négy közé. A koreai válogatott tizenegyesekkel, 4-3-mal múlta felül Iránt, a szaúdiak pedig Üzbegisztánt győzték le 2-1-re.
A szaúdi Ahmed Al Mousa gólja Üzbegisztán ellen
Reuters
A szaúdi Ahmed Al Mousa gólja Üzbegisztán ellen
A szaúdi Ahmed Al Mousa gólja Üzbegisztán ellen
Reuters
A szaúdi Ahmed Al Mousa gólja Üzbegisztán ellen

Bár az Irán-Korea összecsapás első félideje bővelkedett helyzetekben, de az akciók végén mindkét oldalon rendre pontatlan volt az utolsó átadás vagy a befejezés. A gólnélküli első félidő után a második játékrészben sem született meg a mindkét oldalon oly régóta várt találat, amely akár a továbbjutást is eldönthette volna.

A góltalan kilencven perc után a ráadásban sem született döntés, így akárcsak szombaton, a Japán-Ausztrália negyeddöntőn, ezúttal is tizenegyes-párbaj döntött. Úgy tűnik ez a műfaj a távol-keleti országok specialistása, mivel Japán után Korea is így került tovább. A koreai válogatott 4-2-vel küldte haza Irán legjobbjait, akik kis szerencsével most az elődöntőre készülhetnének.

A másik vasárnapi negyeddöntőn 11 ezer néző előtt Szaúd-Arábia Üzbegisztánnal csapott össze. A derék szaúdi legénység valósággal nekirontott riválisának, az ellentmondást nem tűrő offenzíva pedig már a 3. percben már az eredményjelző táblán is nyomott hagyott. Ekkor ugyanis már az üzbég hálóban táncolt a labda, miután Yasser Al Qahtani túljárt Ignatiy Nesterov kapus eszén.

Az újabb találatra egészen a 75. percig kellett várni, ekkor Al Qahtani portás ismét csalódottan vette tudomásul, hogy az általa olyan nagy elszántsággal őrzött kapuba utat talált a labda. A 78. percben beállt Solomin ugyan három perccel pályára lépését követően szépített, ez azonban csupán szépségtapasz volt az üzbégek számára.

ÁZSIA KUPA

NEGYEDDÖNTŐ:
Koreai Köztársaság-Irán 0-0 - tizenegyesekkel: 4-2
Szaúd-Arábia - Üzbegisztán 2-1
KORÁBBAN:
Japán-Ausztrália 1-1, tizenegyesekkel: 4-3
Irak-Vietnam 2-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik