Már mindenki a hosszabbítást várta, és akkor jött Mauro Matias Zárate

Vágólapra másolva!
2007.07.23. 00:02
Címkék
Csehország legyőzésével a címvédő Argentína nyerte az U20-as labdarúgó-világbajnokságot. A 60. percben szerzett góllal ugyan még a csehek vezettek, de két minutummal később egyenlítettek az argentinok, sőt a végjátékban Mauro Matias Zárate találatával még a rendes játékidőben bebiztosították a vb-trófeát.
Izgalmakban nem volt hiány a finálén, végül az argentinok örülhettek
Reuters
Izgalmakban nem volt hiány a finálén, végül az argentinok örülhettek
Izgalmakban nem volt hiány a finálén, végül az argentinok örülhettek
Reuters
Izgalmakban nem volt hiány a finálén, végül az argentinok örülhettek

Egyik hálóőr sem unatkozott az első negyvenöt percben, hiszen mindkét kapu előtt adódtak veszélyes próbálkozások, gólhelyzetek. A félidőben azonban Radek Petr és Sergio Romero is tiszta lelkiismerettel vonulhatott pihenőre, ugyanis a rivális valamennyi kísérletét ártalmatlanította.

A térfélcsere után felpörgött a játék, előtte sem tétlenkedett a huszonkét játékos, de a folytatásban az Estadio Nacional gyepét valósággal felszántották a világbajnoki finálé részvevői.

Némi meglepetésre a 60. percben az addig jobbára védekezésre kényszerülő, kontrajátékkal operáló cseh nemzeti tizenegy került előnybe, miután Martin Fenin megtalálta az utat Sergio Romero kapujába.

Minden csoda három napig tart, a cseh csoda azonban kevesebb, mint két percig tartott. Fenin gólja olyannyira felpaprikázta a címvédő argentinokat, hogy nyomban egalizáltak. A 62. percben Sergio Aguero egyenlített, így minden kezdődhetett elölről.

Percről percre közeledett a rendes játékidő vége, már mindkét kapitány az óráját nézte, mindkét mester a hosszabbításban megvalósítandó taktikán gondolkodott, sőt talán már a tizenegyes-párbaj gondoldata is felmerült.

Csakhogy jött Mauro Matias Zárate. Jött Zárate és a 86. percben minden lényeges kérdésre választ adott. Találatával eldöntötte a világbajnoki finálét, a dobogó tetejére lőtte Argentínát.

A bronzérmet Chile szerezte meg. A dél-amerikaiak Hans Martinez 45. percben szerzett találatával múlták felül az osztrákokat, akik Michael Mald kiállítása miatt a 68. perctől emberhátrányban játszottak.

U20-AS LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
DÖNTŐ:
Csehország – Argentína 1-2 (0-0)
Gólszerző: Fenin (60.), ill. Aguero (62.), Zárate (86.)
A 3. HELYÉRT:
Ausztria – Chile 0-1 (0-1)
Gólszerző: Martinez (45.)
Kiállítva: Madl (68.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik