(Szarka)lábjegyzet: Közelebb a realitáshoz

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.05.29. 10:05
Az előző bejegyzésben az esetleges érkezők neveit gyűjtöttem össze az aktuális pletykák alapján. Nos az azóta eltelt időszakban...

Az előző bejegyzésben az esetleges érkezők neveit gyűjtöttem össze az aktuális pletykák alapján. Nos az azóta eltelt időszakban természetesen új nevek is kerültek a kalapba. A következő két, viszonylag ismeretlen fiatalember megszerzésében én speciel több realitást látok, tekintve hogy fiatalok és a francia bajnokságban játszanak.

Az első közülük az algériai válogatott Ryad Boudebouz. A 23 éves támadó középpályás Franciaországban született, és az U19-es korosztály után döntött úgy, hogy nem állampolgársága, hanem származása után - mint Mehdi Abeid - Algéria nemzeti színeiben játszik a jövőben. 2010 óta 15 alkalommal kapott szerepet a válogatottban.

2004-ben került a Socheaux-ba, ahol négy év ifi után a felnőtt keretben találta magát. 162 bajnokiján 26 gólt szerzett.

Talán a legfontosabb infó róla, hogy egy év van még a szerződéséből, és úgy fest nem akar maradni a klubjánál. A Socheaux-nak így összesen két átigazolási szezon áll rendelkezésére, hogy pénzt kapjon érte.

Most nyáron, vagy januárban szerintem jó eséllyel érkezhet.

A Newcastle vezetősége ugyanis imádja az ilyen helyzeteket. Anno Moussa Sissoko esetében voltak hasonlóak a körülmények. A Toulouse-nál most járt volna le a szerződése, ezért tavaly ilyenkor csak az érdeklődés ment, télen pedig egy előszerződést kötöttek a játékossal, hogy nyáron a Newcastle-t válassza. A lila-fehérek elnöke ezzel kényelmetlen helyzetbe került, és inkább kikényszerítette a potom 2 millió fontos azonnali transzfert. Valami ilyesmi forgatókönyvre gondolok Boudebouz esetében is.

A másik friss név a 25 éves Steeven Langil. A martinique-i születésű szélső-támadó középpályás a Nimes neveltje, ahol 2004 és 2007 között focizott. Egy évet töltött a felnőtt keretben, amikor leigazolta az Auxerre.

Az ott töltött hat év alatt mindössze 61 bajnokit játszott a kék-fehérek színeiben, de ebben szerepet játszott az is, hogy a Caen, a Valenciennes és a Sedan színeiben is játszott kölcsönben összesen szintén 61 meccset.

Boudebouz-zal ellentétben Langil-ra már egy évet sem kell "várni" a Newcastle vezetésének, hiszen ő már mostantól szabadon igazolható.

Kicsit nekem mindkét játékos olyan "mellékes" megoldás, azaz nem feltétlenül az első csapatba szánják őket, inkább csereembereknek, vagy a mostani csereemberek helyére. A fiatalok közül Bigirimana, Campbell, Ferguson vagy Sammy Ameobi viszonlag elfogadható játékot produkált, azonban Abeid, Amalfitano, Obertan, vagy Gosling nem mutatott sokat az elmúlt szezonban. Így aztán nem lenne meglepő, ha közűlük 2-3 játékost eladna a klub. Akkor pedig pótolni kell őket, például ezzel a két sráccal.

Szóval ezek a lehetséges igazolások még nem az olyan nagyobb tervekhez tartoznának, mint a védelem megerősítése, valamint Cissé mellé egy minőségi támadó megszerzése, de kiindulási pontnak nem rosszak.

Miközben ezt a bejegyzést írtam, két újabb érdekességet olvastam Ed Harrison blogjában. Az egyik, hogy Andy Carroll a kizárólag Pool-ban vagy a Newcastle-ben szeretne játszani, a másik pedig, hogy Ben Arfa-ra komolyan fáj a foga a Monaco orosz multimilliomos-dzsesszdobos tulajdonosának. Mindenki rakja össze maga a darabkákat és kész egy esetleges forgatókönyv...

Szerintem ha a zseniális, de nagyon sérülékeny Ben Arfa-ért elég pénzt (Ł20m körül) kap a csapat, akkor érkezhet a 15 millióért kínált Big Andy.

Izgalmas nyarunk lesz...

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik