Viszlát Harper! Mindent köszönünk! Több mint 50 ezer ember előtt búcsúzott a kapus

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.09.12. 10:09
Tegnap este lejátszották a Newcastle United (Harper's XI) - AC Milan Glorie gálamérkőzést, ami amellett, hogy jótékonysági meccsként két alapítvány...

Tegnap este lejátszották a Newcastle United (Harper's XI) - AC Milan Glorie gálamérkőzést, ami amellett, hogy jótékonysági meccsként két alapítvány számára is pénzt hozott, ez volt a nyáron 20 év után távozó Steve Harper utolsó pályára lépése a Newcastle United mezében. A mérkőzésen a hivatalos nézőszám 50.793 fő volt, ami magáért beszél.Newcastle United (Harper's XI) - AC Milan Glorie gálamérkőzést, ami amellett, hogy jótékonysági meccsként két alapítvány számára is pénzt hozott, ez volt a nyáron 20 év után távozó Steve Harper utolsó pályára lépése a Newcastle United mezében. A mérkőzésen a hivatalos nézőszám 50.793 fő volt, ami magáért beszél.

A találkozónak egyetlen szépséghibája az eredmény volt, mert a rendes játékidő 0:0 lett, és büntetőkkel is "csak" 2:1-re nyert a Milan. Persze ez volt a legkevésbé fontos részlet.

A csapatok az alábbi összeállításban, és cserékkel léptek pályára:

Newcastle United Legends: (4-4-2): Steve Harper (Shay Given 25, Pavel Srnicek 60); Nolberto Solano (Steve Watson 52, Steve Stone 72), Darren Peacock (Brian Kilcline 52, Olivier Bernard 73), Nikos Dabizas, John Beresford (Alessandro Pistone 35); Ruel Fox (Keith Gillespie 35, Paul Kitson 67), Lee Bowyer (Joey Barton 60), Rob Lee (Nicky Butt 35, Kevin Nolan 60, Ed Speed 75), David Ginola (Scott Sellars 52, Alan Thompson 67); Alan Shearer (Peter Beardsley 46, Tommy Speed 75), Les Ferdinand (Faustino Asprila 20, Andrew Cole 46)

AC Milan Glorie: Sebastiano Rossi (Massimo Taibi 41); Giuseppe Pancaro (Pietro Vierchowod 51), Giuseppe Favalli, Franco Baresi (Roberto Mussi 42), Paolo Maldini; Massimo Oddo (Ibrahim Ba 51), Alessandro Costacurta, Mark Van Bommel (Roberto Lorenzini 79), Gianluigi Lentini (Daniele Massaro 51); Paolo Di Canio, Maurizio Ganz (Christian Lantignotti 41)

A klub hivatalos honlapja szerint méltóképpen búcsúztak a klubot 1993 és 2013 között szolgáló kapustól. Andy Cole kapufája mellett közel volt a gólszerzéshez Lee Bowyer, Nobby Solano, Tino Asprilla és Paul Kitson is. A másik oldalon pedig volt helyzete Paolo Maldini-nek, Maurizio Ganz-nak és Lantignotti-nak is.

Harper-nek már korán védenie kellett Ganz lövését, míg a másik oldalon Solano szabadrúgásból veszélyeztetett. Nem sokkal később Solano beadását Ferdinand bólintotta egy kicsivel mellé, míg Ginola lövése messzire elkerülte a kaput. Harper a félidő közepén a legjobb formáját idézte, amikor Maldini próbálkozását és Ganz kapáslövését is hárította. A csereként beálló Asprilla majdnem megtörte a gólcsendet, amikor Ruel Fox beadását ollózva próbálta a kapuba juttatni, de a Milan védelem blokkolt. Legközelebb pedig Lee Bowyer találhatott volna be, de 20 yard-os lövését szépen védte Rossi kapus.

Három perccel a fordulás után Keith Gillespie beadását Asprilla a Gallowgate end előtti kapuba fejelte, de nem örülhetett sokáig, mert a magasban volt az asszisztens zászlaja. A másik oldalon Darren Peacock blokkolta Lantignotti lövését, majd Mark Van Bommel durrantott csúnyán fölé 25 yard távolságból. Dabizas és Andy Cole is a közönség soraiba lőtt egy-egy labdát.

A legnagyobb elismerést a közönség részéről azonban az a momentum váltotta ki, amikor Joey Barton "véletlenül" késve szerelte Paolo Di Canio-t (mondjuk ki: alárúgott), de nem volt harag a két fenegyerek között.

Ezután Taibi-nek akadt dolga. A Manchester United-ben mindössze egyszer pályára lépő kapusnak rövid időn belül Thompson lövését is Kitson fejesét is hárítania kellett. Andy Cole lövésénél már ő is tehetetlen volt, de a kapufa végül kisegítette.

A mérkőzés utolsó helyzetére öt perccel a lefújás előtt került sor, amikor Tommy Speed maradt le Dabizas beadásáról. Tommy mellett egyébként pályára lépett Ed Speed is, a 2011 őszén elhunyt Gary Speed másik fia is.

Gól tehát nem született, jöttek a büntetők. Az első négy rúgóból Beardsley és Asprilla kihagyta, míg Di Canio és Costacurta belőtte. Harmadiknak maga Harper állt oda, és bár Taibi ezúttal is hárított, Srnicek védte Oddo lövését, így maradt még remény. Alan Thompson ezután belőtte a maga 11-esét, míg a cseh kapus Lorenzini lövését is kifogta. Az utolsó rúgónk Joey Barton volt, aki hibázott így nyert a Milan.

Biztosan emlékezetes este volt, és bár nem láthattuk élőben, íme pár kép az estéről:

Érkezik a főszereplő

A Milan élő legendája, Paolo Maldini gratulál a 20 évhez


Ferdinand - Shearer duó. Most is jól jönne két ilyen csatár


Alan Shearer 2013-ban: kicst megöregedett, kicsit felszedett...

kicsit kihullott a haja...


...de akkor is, ő A NEWCASTLE LEGENDÁJA!


David Ginola és Giuseppe Pancaro "harca"


Di Canio nem gyáva srác, Sunderland manager-ként elválallta a játékot, azaz "házhoz jött a pofonért"


Joey Barton meg is kínálta picit.


Persze miután Paolo látta, hogy meg van még a lába, már nem volt harag

A büntetők...

A képeket és a videót elnézve sajnálom, hogy nem láthattam a mérkőzést a tv-ben, arról már nem is beszélve, hogy micsoda élmény lehetett nézni élőben ezeket a játékosokat.

Steve Harper tehát elbúcsúzott a csapattól, és azt hiszem minden Newcastle szimpatizáns névében kívánhatok neki sok sikert a további pályafutásához, és kellemes pihenést, ha majd visszavonul (feltehetően jövő májusban) a labdarúgástól.

A szurkolók pedig legalább egy estére kiszakadhattak abból a nem túl felemelő hangulatból, ami mostanában jellemző a klub háza táján.

Hétvégén irány a Villa Park. A maiaknak nagyon össze kell szedniük magukat, ha azt akarják, hogy egyszer majd az ő tiszteletükre is ilyen búcsúmeccset rendezzenek.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik