FA-kupa negyeddöntő: Tottenham-Bolton

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.03.17. 17:03
Mint dúló tatár horda úgy száguldott át csapatunk a szurkolók idegrendszerén az utóbbi egy hónapban. Egy szinapszis nem sok, annyi sem maradt...

Mint dúló tatár horda úgy száguldott át csapatunk a szurkolók idegrendszerén az utóbbi egy hónapban. Egy szinapszis nem sok, annyi sem maradt sértetlenül. A futballal törődő agysejtjeink egymás után adták fel a harcot, vagy egyszerűen elmenekültek a frontális tekervények elhagyatott vidékeire. Azonban elvileg a hullámvölgyek velejárója, hogy előbb-utóbb újra megindulunk fölfelé, erre tökéletes alkalom egy hazai FA-kupa negyeddöntő. A formátum reformjából következően ma a Wembley-ért játszunk - az elődöntőket már a szomszéd stadionban bonyolítják majd.Mint dúló tatár horda úgy száguldott át csapatunk a szurkolók idegrendszerén az utóbbi egy hónapban. Egy szinapszis nem sok, annyi sem maradt sértetlenül. A futballal törődő agysejtjeink egymás után adták fel a harcot, vagy egyszerűen elmenekültek a frontális tekervények elhagyatott vidékeire. Azonban elvileg a hullámvölgyek velejárója, hogy előbb-utóbb újra megindulunk fölfelé, erre tökéletes alkalom egy hazai FA-kupa negyeddöntő. A formátum reformjából következően ma a Wembley-ért játszunk - az elődöntőket már a szomszéd stadionban bonyolítják majd.

A tavalyi elődöntős játszik a tavaly előtti elődöntőssel. Mindkét csapat írtózatosan nagy maflást kapott legutóbb a döntő kapujában - bennünket a nagyon lesajnált, kiesésre ítélt Portsmouth ejtett ki hosszabbítás után (ráadásul Boateng tizijével), a Boltonra pedig a gólokat általában patikamérlegen adagoló Stoke City mért történelmi, 5-0-ás verést ország-világ előtt. Persze most egyikünk minden képpen meg lesz kímélve az elődöntős csalódástól - kis szépséghiba, hogy a negyeddöntős csalódás sem éppen vonzó altenatíva.

CSAPATHÍREK

Lennon sérült. Ez rossz hír, mert az eredményeink drasztikus romlása nagyjából egybeesik az ő betegeskedésével. További sirámokra adhat okot, hogy Adebayor is könnyen lehet, hogy kihagyja a meccset. Természetesen mindkettejüknek a hamstring-jükkel van baja, tehát bizonytalan a sérülésük súlyossága, illetve a regenerálódáshoz szükséges idő hossza. Rajtuk kívül viszont elvileg nincs "új" sérült. Sőt, Bentley vészesen közel került ahhoz, hogy számolhassunk vele. (Mondjuk szerintem a pontrúgásaink eredményessége azért elmozdulna az abszolút nulláról, ha csapatban lenne.)

A Boltonnál Chris Eagles lehet a legfontosabb visszatérő - hiányzók tekintetében nem állnak rosszul. Sok a hasonló képességű játékos a keretükben ezért viszonylag könnyen tudják pótolni a sérülteket. A kapuban alighanem megtartják Bogdán Ádit - ami nagy elismerés a fiúnak, hiszen Jaaskelainen még mindig a liga egyik legkiemelkedőbb kapusa.

EL KÉNE INDULNI

Borzaslmas pár hét áll mögöttünk - de csak nem tart örökké a kellemes futballélmények aszálya! Tökéletes lehetőség egy verhető ellenfél elleni hazai FA-kupa negyeddöntő arra, hogy a szurkolók és a játékosok is magukra találjanak. Bár a Lane népével eddig sem volt különösebben sok probléma... inkább a gyepen futkározó milliomosokra férne rá a javulás. Ne feledjük el, hogy ugyanez a gárda hozta az őszi eredményeket, az ő teljesítményüknek köszönhető, hogy még mindig dobogós helyen állunk (három vereség után!). Az ő kemény munkájuk gyümölcse ez a pozíció, és remélhetőleg épp annyira nem akarják hagyni, hogy veszendőbe menjen mint mi szurkolók. A mai meccs katalizátor lehet a szezon hátra lévő részére - valamikor el kell kezdeni a huszáros hajrát! Még nem vagyunk elkésve vele, de már nem odázhatjuk sokáig...

Azt hiszem legtöbbünknek marad a stream-elés - a SportKlub adja majd a meccset. Sikeres keresgélést, ahogy mindig, most is várjuk a linkeket.

COME ON YOU SPUUUUUURRRRRRRRRSSSSSSSS!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik