Mutinát csak a világcsúcstartó világbajnok előzte meg

Vágólapra másolva!
2010.06.18. 11:25
null
Mutinát csak a világcsúcstartó világbajnok előzte meg (Fotó: Tumbász Hédi, NS-archív)
Címkék
Igazán jól kezdődött magyar szempontból a pescarai nemzetközi verseny, hiszen 400 méter gyorson Mutina Ágnest csak a világbajnok olasz Federica Pellegrini tudta legyőzni a fináléban – ráadásként a Jövő SC Veolia úszója egyéni csúcsát is megjavította ezen a távon (4:09.15).

Egészen biztosan motiválta őt, hogy a délelőtti előfutamok során barátnője, Verrasztó Evelyn megadta az alaphangot.

AZ EB-JEGYEKET A KÉPRE
KATTINTVA RENDELHETI MEG!
AZ EB-JEGYEKET A KÉPRE KATTINTVA RENDELHETI MEG!

Az elmúlt évben magát a világklasszisok közé felverekedő Verrasztó 100 méter mellen szállt harcba Pescarában – meglepődni persze nem kell a választásán, mert az, hogy a 200 méter vegyes szempontjából számára „lyukas" számban versenyzett, épp azt a célt szolgálta, hogy „befoltozhassa" a lyukat.

„Evelyn legtöbbször mellen marad le vetélytársaitól kétszáz vegyesen, az ilyen versenyek pedig kiválóan alkalmasak arra, hogy a picit gyengébb úszásnemeket külön is gyakoroljuk, ráadásul téthelyzetben" – indokolt Fehérvári Balázs edző.

Jelentjük: máris alakulnak a dolgok. Finálét ugyan nem ért Evelyn teljesítménye, de egyéni csúcsot már az előfutamok során elkönyvelhetett (1:12.55), amelyet aztán a B-döntőben még tovább javított (1:12.35).

Nem múlt el a délután sem Verrasztó-parádé nélkül: már az kisebbfajta meglepetést keltett, hogy 50 méter gyorson bekerült a fináléba az ötödik helyen, s ezt a pozíciót a döntőben sem engedte ki a kezéből.

Jakabos Zsuzsanna 100 méter pillangón már délelőtt élete legjobbját úszta (1:00.99), s ezzel a hetedik helyen jutott a fináléba. Helyezésén nem, az idején viszont tovább javított (1:00.36). A döntőkben érdekelve volt még Molnár Ákos, aki 100 méter mellen a hetedik helyen végzett (1:02.73).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik