Kosár, fiú U18-as Eb: a szörnyű rajt után feltámadt csapatunk újra nyert

Vágólapra másolva!
2017.08.02. 19:00
Címkék
Az U18-as fiúkosárlabda-válogatott győzelemmel zárta a csoportkört a Tallinnban zajló B divíziós Európa-bajnokságon, és mivel a többi eredmény is kedvezően alakult, így a 9-16. helyért játszhat a csütörtöki szünnap után.

L. G. A Tallinnban zajló U18-as B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon három vereséggel rajtolt fiúválogatott a fehéroroszok legyőzésével megteremtette magának az esélyt, hogy a csoportkört követően ne a 17-24., hanem a 9-16. helyért játsszon tovább. Ehhez a csoportkör utolsó fordulójában arra volt szükség, hogy a magyar csapat legyőzze a nyeretlen grúzokat, és az éllovas horvátok felülmúlják a fehéroroszokat.L. G. A Tallinnban zajló U18-as B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon három vereséggel rajtolt fiúválogatott a fehéroroszok legyőzésével megteremtette magának az esélyt, hogy a csoportkört követően ne a 17-24., hanem a 9-16. helyért játsszon tovább. Ehhez a csoportkör utolsó fordulójában arra volt szükség, hogy a magyar csapat legyőzze a nyeretlen grúzokat, és az éllovas horvátok felülmúlják a fehéroroszokat.

U18 fiú kosár
U18 fiú kosár

A magyar válogatott lendületbe jött  •  Forrás: FIBA

Ferenczi Tamás együttese ennek megfelelően magához ragadta a kezdeményezést, és bár a grúzok kiegyenlítettek, az első negyed végén hárompontos magyar vezetést mutatott az eredményjelző. Ezúttal csapatunk a védekezésre is jobban ügyelt, jóval kevesebb pont született, mint az előző napi meccsen. A második negyedben remekeltek a mieink, az első grúz kosárra öt és fél percet kellett várni, így a nagyszünetre tizenöt pontos előnyt sikerült felépíteni.

A térfélcserét követően kiegyenlített játék folyt. A harmadik negyedben nem változott jelentősen az állás, csapatunk egyetlen ponttal toldotta meg a félidei különbséget. Aztán a negyedikben megint a szokásos forgatókönyv következett: egyre közelebb zárkózott az ellenfél: a hajrára hat pontra jött fel, de a magyarok visszaverték a rohamot. Rátvay Balázs főszereplővé lépett elő, a végjátékban dobott hét pontja kulcsfontosságú volt a 66-59-es győzelem kivívásában.

A mieink tehát megtették a magukét, már csak a horvátoknak kellett hozniuk a kötelezőt. Ugyan a csoportmérkőzések egy időben kezdődtek, de nem ugyanakkor értek véget. A magyar csapat már levonult a pályáról, amikor a horvátok és a fehéroroszok még nyüstölték egymást. A vártnál ugyan jóval nehezebben, de a horvátok csak legyőzték az ellenfelet. A 73-67-es horvát siker pedig azt jelentette, hogy válogatottunk megelőzte a fehéroroszokat, és csoportnegyedikként a 9-16. helyért játszhat a csütörtöki szünnap után. Már azt is tudjuk, hogy az első ellenfél pénteken, magyar idő szerint 11.45 órakor a cseh válogatott lesz.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

FIÚ U18-AS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, TALLINN
B csoport, 5. forduló
Magyarország–Grúzia 66-59 (13-10, 25-13, 17-16, 11-20)
Magyarország:Dancsecs 9/9, Somogyi, Katona 9/3, Werner 4, Kucsera 6. Cs.: Polgárdy 2, Tóth B. 10/6, Mokánszki 6/3, Rátvay 9, Papp, Mucza 4, Oroszi 7/3. Szövetségi edző: Ferenczi Tamás
A csoport végeredménye
1. Horvátország 10 pont, 2. Bulgária 8, 3. Izland 8, 4. Magyarország 7, 5. Fehéroroszország 7, 6. Grúzia 5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik