Kosár: szombaton kezdődik Sopronban a leány U18-as Eb, a törökök ellen kezdünk

Vágólapra másolva!
2017.08.04. 17:55
Címkék
Az U19-es világbajnokság után hat nappal már a hazai rendezésű U18-as Európa-bajnokságon lép pályára a korosztályos magyar leány-kosárlabdaválogatott. Balogh Judit szövetségi edző érmet vár a csapatától Sopronban.

L. G. Az U18-as leány-kosárlabda-álogatott szombaton megkezdi szereplését a korosztály A divíziós Európa-bajnokságán. A torna helyszíne – csakúgy, mint tavaly – Sopron lesz, tehát a magyar csapat ismét hazai közönség előtt szerepelhet. Válogatottunk az Udinében lebonyolított U19-es világbajnokság kilencedik helyével hangolt a kontinensviadalra.L. G. Az U18-as leány-kosárlabda-álogatott szombaton megkezdi szereplését a korosztály A divíziós Európa-bajnokságán. A torna helyszíne – csakúgy, mint tavaly – Sopron lesz, tehát a magyar csapat ismét hazai közönség előtt szerepelhet. Válogatottunk az Udinében lebonyolított U19-es világbajnokság kilencedik helyével hangolt a kontinensviadalra.

Gereben
Gereben

Juhász Dorkára és Gereben Líviára is kulcsszerep vár  •  Forrás: FIBA

A két megméretés között mindössze öt nap pihenő jutott a játékosoknak, abból hármat otthon tölthettek, de csütörtökön és pénteken már újra együtt volt a keret. Török Ágnes nem tért vissza a csapatba, a győri játékos 19 évesen csupán a világbajnokság erejéig csatlakozott a korosztályhoz, egyébként az U20-as Eb-n ötödikként zárt válogatottban szerepelt.

„A világbajnokságra kicsit úgy tekintettünk, mint felkészülési lehetőségre az Eb előtt. Úgy ítéltük meg, hogy ennek a korosztálynak a hazai kontinensviadal lehet az igazi kiugrási lehetősége, így arra koncentrálunk. Tavaly az ötödik helyen zártunk úgy, hogy a játékosaink zöme egy évvel fiatalabb volt a korhatárnál. Nem akarok álszerény lenni, és előre mentegetőzni, így kimondom, hogy az idén érmet várok a csapattól, és ha ez elmarad, akkor rendkívül csalódott leszek” – mondta korábban honlapunknak Balogh Judit szövetségi edző.

A magyar válogatott a B csoportban kapott helyet a törökök, a lettek és a görögök társaságában. A törökök az U20-as korosztályban elbúcsúztak az A divízió küzdelmeitől, így az U18-asok között mindenképpen megkapaszkodnának az élvonalban. Tavaly nyolcadikként zártak Sopronban, így ellenük a magyar csapat számít esélyesnek.

A lettek tavaly a negyedik helyen végeztek a soproni U18-as Eb-n, de az egyik legjobbjuk, Digna Strautmane az idén már kiöregedett ebből a korcsoportból. A magyar válogatott az U19-es vb helyosztóján a Strautmanéval felálló lett csapatot is legyőzte 75-61-re, így bízhatunk az újabb sikerben.

A görögök tavaly még a B divízióban szerepeltek, a szarajevói torna második helyezettjeként jutottak fel, az élvonalba. Ugyan többen játszanak a Novomatic Arénában az előző évi ezüstérmes csapatból, de velük szemben is esélyesként lép pályára válogatottunk.

A lebonyolítás a szokásos, tehát a csoportbeli helyezéstől függetlenül mind a négy együttes pályára lép a nyolcaddöntőben, de minél előkelőbb helyen zár a csapatunk, annál könnyebb ellenfelet kap a keresztjátékban az A jelű kvartettből.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

A magyar válogatott csoportmérkőzései
Szombat, 18.15: Magyarország–Törökország
Vasárnap, 18: Magyarország–Lettország
Hétfő, 18: Magyarország–Görögország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik