NHL: hosszabbításban szenvedte el első vereségét a címvédő Golden Knights

Vágólapra másolva!
2023.10.28. 09:00
null
A Chicago az első csapat az idényben, amely megverte a Vegast (Fotó: Twitter/Blackhawks)
Hosszabbításban 4–3-as vereséget szenvedett a címvédő Vegas Golden Knights odahaza a Chicago Blackhawkstól az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) magyar idő szerinti szombat hajnali játéknapján. A New Jersey Devils 5–4-re legyőzte hazai jégen a Buffalót, és szintén ilyen különbségű győzelmet aratott vendégként a Los Angeles Kings az Arizona Coyotes felett.

A középső divízió sereghajtója, a Blackhawks hatalmas meglepetést szerzett a címvédő otthonában. A végig kiegyenlített mérkőzés rendes játékideje után a hosszabbításban emberelőnybe kerültek a chicagóiak, amit gyorsan ki is használtak és egy távoli lövéssel megszerezték a győzelmet, a Golden Knights pedig elszenvedte első vereségét az idényben.


A New Jersey és a Buffalo is kiélezett meccset játszott egymással. Bár a Keleti főcsoport utolsó helyén álló Buffalo többször is megszerezte a vezetést, a Devils bírta jobban a végjátékot és a finn Erik Haula második találatával meg is nyerte a mérkőzést.


A Coyotes és a Kings találkozójának is 5–4 lett a végeredménye, de ez a meccs másként zajlott. Az arizonaiak mára az első harmadban 4–1-es előnyre tettek szert, így sokan hihették, hogy sima győzelmet aratnak majd. A második játékrész végétől azonban teljesen megváltozott a játék képe, a Los Angeles-iek négy gólt is lőttek megválaszolatlanul, amivel megfordították a mérkőzést és megszerezték negyedik győzelmüket az idényben.


NHL
ALAPSZAKASZ

Vegas Golden Knights–Chicago Blackhawks 3–4 –hosszabbítás után
Carolina Hurricanes–San Jose Sharks 3–0
New Jersey Devils–Buffalo Sabres 5–4
Washington Capitals–Minnesota Wild 3–2 – szétlövés után
Arizona CoyotesLos Angeles Kings 4–5
Vancouver Canucks–St. Louis Blues 5–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik