Premier League: Howard együtt érez a szél által megtréfált Bogdánnal

Vágólapra másolva!
2012.01.05. 00:56
Címkék
Az Everton kapusa, Tim Howard együtt érez Bogdán Ádámmal, akinek a saját kapuja előteréből rúgott gólt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság szerdai játéknapján, az Everton–Bolton mérkőzésen.

Tim Howard a negyedik kapus, aki gólt szerzett a Premier League-ben, előtte ez a bravúr Peter Schmeichelnek, Brad Friedelnek és Paul Robinsonnak sikerült. A magyar felmenőkkel is rendelkező amerikai hálóőr találatával ráadásul az Everton győzelemre állt, ő mégis rendkívül visszafogottan ünnepelte azt. A meccs után elárulta, miért tett így.

„Beszéltünk utána, és elmondtam neki, hogy együtt érzek vele – nyilatkozta Howard a Sky Sportsnak. – Nem egy kellemes szituáció. Nekem is volt hasonlóban részem még nagyon régen, ezért nem ünnepeltem. Örültem neki, hogy megszereztük a vezetést és remélhetőleg begyűjtjük a három pontot, de ez szörnyű érzés egy kapusnak.”

A korábban a Manchester Unitedben is megfordult játékos megvédte kollégáját, kiemelve, hogy a viharos szél nagyban hozzájárult a nem mindennapi gól megszületéséhez.

„A védőknek és a kapusoknak mindkét oldalon borzalmas széllel kellett megküzdeniük – folytatta Howard. – Láthattuk, mindenki elvétette a labdákat. A védők olyan felszabadításoknál hibáztak, amiket normális körülmények között simán megoldanak. Szerintem a szeles időjárásban a legnehezebb játszani. A hó, az eső, a napsütés nem számít, de a szél tényleg meg tud tréfálni.”

A találkozó végén egyik kapus öröme sem lehetett teljes, mivel a Bolton fordítani tudott, és 2–1-re nyert Liverpoolban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik