A címvédő MU a West Brom otthonában kezd

Vágólapra másolva!
2011.06.17. 10:45
null
Birminghamben kezdenek Rooney-ék (Fotó: Action Images)
Címkék
Megtörtént az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2011–2012-es idényének sorsolása. A címvédő Manchester United a West Bromwich otthonában kezd augusztus 13-án.

 

A „vörös ördögök" a második és a harmadik fordulóban egyaránt hazai pályán lépnek pályára. Az ellenfelek nem ígérkeznek könnyűnek, hiszen előbb a Tottenham, majd az Arsenal látogat az Old Traffordra.

SZAVAZÁS

Ön szerint a 2011–2012-es szezonban megvédi bajnoki címét a Manchester United?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az Arsenal a Newcastle-höz látogat a nyitó napon, amellyel legutóbb 4–4-es döntetlent játszott egy igen emlékezetes mérkőzésen. Ezt követően hazai pályán, a Liverpoollal mérkőznek meg a londoni „ágyúsok".

A Liverpool az első fordulóban hazai pályán fogadja a Sunderlandet, így a 20 millió euróért szerződtetett Jordan Henderson rögtön egykori klubja ellen mutatkozhat be új csapatában.

Az előző bajnokság második helyezettje, a Chelsea a Stoke City otthonában kezdi meg a 2011–2012-es angol bajnokságot, majd a West Bromot fogadja a Stamford Bridge-en.

A Manchester City az újonc Swansea-t látja vendégül az első fordulóban.

A magyar érdekeltségű klubok közül Buzsáky Ákos (QPR) együttese már az első játéknapon összecsap a Bogdán Ádámot is foglalkoztató Boltonnal, míg Gera Zoltán Fulhamje az Aston Villával találkozik (ha Gera a West Bromwich Albionhoz igazol, akkor csapatával a Manchester United ellen kezd). Mint már írtuk, Kádár Tamásék (Newcastle) az Arsenallal kezdenek, Gulácsi Péter klubja, a Liverpool pedig a Sunderlandet fogadja a nyitó napon.

RANGADÓK SORA

CHAMPIONSHIP

A Fülöp Mártont és Priskint Tamást is foglalkoztató Ipswich a Bristol otthonában, míg Gyepes Gáborék (Cardiff) az élvonalból kieső West Ham United (Kurucz Péter) ellen kezdenek. A Championship teljes menetrendjét ide kattintva tekinthetik meg!

Nem kell sokat várniuk az angol labdarúgás kedvelőinek a nagy rangadókra. Az augusztus 20-i hétvégén, a második fordulóban az Arsenal–Liverpool és Man. United–Tottenham összecsapások mellett a Tyne-Wear derbi is terítékre kerül, azaz a Sunderland a rivális Newcastle-t fogadja.

Egy héttel később MU–Arsenal és Tottenham–Man. City a menü, majd szeptember 17-én a bajnoki címre esélyesnek tartottak csatájára kerül sor, vagyis a Manchester United és a Chelsea küzd meg egymással.

Október 1-jén igazi városi derbiket kínál a 7. forduló: Észak-Londonban Tottenham–Arsenal, pár száz kilométerrel arrébb Everton–Liverpool találkozókat rendeznek. A manchesteri városi rangadót október 22-én játsszák, ekkor a United a Cityvel csap össze az Old Traffordon.

A továbbiakban a 'Pool hazai pályán fogadja a MU-t (okt. 15.) és a City-t (nov. 26.); a Chelsea pedig az Arsenalt (okt. 29.), a Liverpoolt (nov. 19.) és a Man. City-t (dec. 10.) látja vendégül.

Decemberben a Man. City–Arsenal és Tottenham–Chelsea-vel zárul a rangadók sora, majd tavasszal rendezik a visszavágókat – nem ugyanilyen sorrendben.

A Premier League következő idényének teljes menetrendjét ide kattintva tekinthetik meg!

PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ, AUGUSZTUS 13–14.
Blackburn Rovers–Wolverhampton Wanderers
Fulham–Aston Villa
Liverpool–Sunderland
Manchester City–Swansea City
Newcastle United–Arsenal
Queens Park Rangers–Bolton Wanderers
Stoke City–Chelsea
Tottenham Hotspur–Everton
West Bromwich Albion–Manchester United
Wigan Athletic–Norwich City
38., UTOLSÓ FORDULÓ, MÁJUS 13.
Chelsea–Blackburn Rovers
Everton–Newcastle United
Manchester City–Queens Park Rangers
Norwich City–Aston Villa
Stoke City–Bolton Wanderers
Sunderland–Manchester United
Swansea City–Liverpool
Tottenham Hotspur–Fulham
West Bromwich Albion–Arsenal
Wigan Athletic–Wolverhampton Wanderers
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik