Arsenal: Wenger 40 milliót ajánl az argentinért, 50-et kérnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.05. 14:10
null
Thierry Henry szerint világklasszis csatárra van szüksége az Arsenalnak. Gonzalo Higuaín a megoldás? (Fotó: Reuters)
A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint az FA-kupa-győztes Arsenal 40 millió eurót ajánlott Gonzalo Higuaínért, a Serie A ötödik helyén végző Napoli csatáráért.

Thierry Herny, az „ágyúsok” korábbi csatára szakértőként több alkalommal is hangoztatta, az Arsenal versenyképességéhez egy világklasszis csatárra van szükség. A jelek szerint Arsene Wenger menedzser Higuaínt szemelte ki magának, aki a Napoliban két szezon 104 mérkőzése alatt 53 gólt szerzett és 23 gólpasszt osztott ki.

A rózsaszínű olasz sportlap továbbá azt is megjegyzi, hogy Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke 50 millió eurót szeretne kapni a 27 éves támadóért, aki a 2014–2015-ös szezon végére kegyvesztett lett a nápolyi szurkolók körében. Kihagyott ziccerei miatt az ő nyakába varrták a Dnipro elleni búcsút az Európa-liga elődöntőjében, valamint az utolsó olasz bajnoki fordulóban a Lazio ellen 2–2-es állásnál elhibázott egy tizenegyest. Győzelemmel BL-indulást érő helyen végezhetett volna a Napoli, de az elpuskázott büntető után 4–2-re kikapott és visszacsúszott az ötödik pozícióba.

A Gazzetta szerint az Arsenal már felvette a kapcsolatot a támadó ügynökével és testvérével, Jorge Nicolás Higuaínnal. Wenger néhány évvel ezelőtt is mutatott érdeklődést a csatár irányába, amikor az még a Real Madrid mezét viselte.

Tovább erősítheti Higuaín távozásának esélyét, hogy a Napoli spanyol vezetőedzője, Rafa Benítez a Real Madridnál folytatja a munkát, illetve a Bajnokok Ligájában sem indulhat a dél-olasz együttes. A hírek szerint a Napoli több spanyol játékosa, José Callejón és Raúl Albiol is távozna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik