Almás morzsasüti

Vágólapra másolva!
2019.03.31. 09:13
A zabpehely sokkal több annál, mint hogy reggelire zabkását készíts belőle. Számos desszert alapanyaga is lehet. A morzsasüti az egyik legfinomabb és legegyszerűbb sütemény.

Hozzávalók:
6 db alma
2 ek nyírfacukor
½ tk fahéj
1 dl víz vagy almalé

A morzsához:
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
7,5 dkg vaj vagy kókuszzsír
6 dkg zabpehely
10 dkg nyírfacukor

Elkészítés: Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk és kisebb kockára vágjuk. Egy serpenyőbe tesszük a cukorral, fahéjjal és vízzel és megpároljuk. Egy sütőformát kikenünk vajjal vagy kókuszolajjal, elterítjük benne az almát. A lisztet elkeverjük a zabpehellyel, a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat vagy kókuszzsírt és morzsás állagúra dolgozzuk, majd rászórjuk az almára. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik