Almás morzsasüti
Csupasport
2019.03.31. 09:13
Hozzávalók:
1 csésze zabpehely
¼ csésze zabliszt
¼ tk sütőpor
¼ tk só
¼ tk fahéj
1/3 csésze nyírfacukor
1/3 csésze kókuszolaj
2 csésze apróra vágott eper
1 ½ tk keményítő
1 ek cukorhelyettesítő
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy nagy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a zablisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat és a nyírfacukrot. Hozzákeverjük a kókuszolajat. A massza 2/3-át egy kisebb tepsiben szétnyomkodjuk. Az epret, a keményítőt és a cukorpótlót egy tálban összekeverjük és eloszlatjuk a tésztán. A maradék zabpelyhet a tetejére szórjuk. 175 fokon kb. 35 percig sütjük. Legalább egy órán át hagyjuk pihenni, mielőtt felvágjuk.