Áfonyás morzsasüti zabpehelyből

Vágólapra másolva!
2018.07.20. 09:40
A zabpehely sokkal több annál, mint hogy reggelire vízben megfőzve zabkását készíts belőle. Számos desszert alapanyaga is lehet. Készíthetsz belőle pitét is, ami jóval egészségesebb, mintha fehér lisztből sütnéd meg.

Hozzávalók:
3 bögre áfonya
2 evőkanál eritrit
¼ bögre víz
4 tk kukoricakeményítő
2 ½ bögre zabpehely
1 tk reszelt narancshéj
1 ½ bögre teljes kiőrlésű liszt
¾ bögre barna cukor
¼ teáskanál só
20 dkg vaj

Elkészítés:
A közepes edényben felforraljuk a negyedbögrényi vizet, beleöntjük az áfonyát és az eritritet, és főzzük egy kicsit. A keményítőt egy kevés vízzel egy csészében csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az áfonyához, majd addig keverjük, míg sűrű nem lesz, utána hagyjuk kihűlni. Egy nagy tálban összekeverjük a zabpelyhet a reszelt narancshéjjal, a liszttel, a cukorral, a sóval és a vajjal (morzsás állagot kell kapnunk). A tészta egyik felét belemorzsoljuk egy tortaformába, vagy tűzálló tálba, majd szétnyomkodjuk benne egyenletesen. Elterítjük rajta az áfonyát, majd a tészta másik felét rámorzsoljuk a tetejére – 170 fokon 45 percig sütjük.

Miért ajánljuk?
A zabpehelyből és a teljes kiőrlésű lisztből készült tészta nemcsak egészségesebb, mint a fehér lisztből készült, hanem jóval több rostot is tartalmaz. A áfonya pedig tele van antioxidánsokkal.

Legfrissebb hírek

Erdők, mezők svédasztala

Csupasport
2019.08.22. 13:17

Vegán gyümölcsös fagyi

Csupasport
2019.06.23. 08:39

Epres-zabpelyhes szelet

Csupasport
2019.05.18. 08:41

Almás morzsasüti

Csupasport
2019.03.31. 09:13

Zabpelyhes cukkinifasírt

Csupasport
2019.03.23. 09:47

Zabpelyhes kenyér

Csupasport
2019.03.11. 10:03

Áfonyás-csokis zabkeksz

Csupasport
2019.01.18. 10:07

Diétás gofri

Csupasport
2018.12.05. 10:15
Ezek is érdekelhetik